Sultan DOĞRU;

Sultan DOĞRU

İzmir Vali Yardımcısı...

Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Mülki İdare Mesleğine 1999 yılının sonunda Elazığ Kaymakam Adayı olarak başladı. Çankırı’nın Korgun ve Ordu’nun Gülyalı ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Yurtdışı Stajı için İngiltere’ye gitti. Sheffield Üniversitesi’nde Management School’ a (Yönetim Okulu) devam etti ve Okulu tamamlayarak Başarı Sertifikasını aldı.
 
Kaymakamlık Kursunu da başarıyla tamamladıktan sonra Mayıs 2003’de Isparta’nın Atabey İlçesine atandı. 1,5 yıllık görev süresinin 1 yılında Isparta’nın Gönen İlçesine de vekâleten baktı. Ekim 2004’de Muş’un Korkut İlçesine mahrumiyet hizmetini yapmak üzere atandı ve 3 yıllık görev süresinin bir kısmında da Muş Vali Yardımcılığı görevini vekâleten yürüttü.

2007 tarihinde Kozaklı İlçe Kaymakamlığına atandı. 2010 tarihinde Sivrice Kaymakamlığı görevine başlamış olup, bu görevi 4 yıl sürdü. 2014 yılında Kahramanmaraş Vali Yardımcılığına atanan Doğru, 19.12.2016 tarihinde atanmış olduğu Espiye Kaymakamlığı görevini müteakiben 20.09.2017 tarihinde İzmir Vali Yardımcılığı görevine atanmış olup, halen bu görevini sürdürmektedir. İngilizce bilmektedir.

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum