Mevlüt ÖZMEN;

Mevlüt ÖZMEN

Manisa Vali Yardımcısı...

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde doğdu. Ortaokulu Küçükköy İmam Hatip Lisesi’nde, Liseyi Gaziosmanpaşa Plevne Lisesi'nde okudu. 2000 Yılında İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesini ve aynı zamanda devam etmekte olduğu Gösteri Sanatları Merkezi Tiyatro Oyunculuğu Bölümü’nü bitirdi.
Üniversite sonrasında bir müddet medya sektöründe çalıştı. İki yıl süreyle radyo programı yapıp sundu. Bir dönem ulusal bir kanalda haber muhabirliği yaptı. 2002 yılında girmiş olduğu kaymakamlık sınavını kazanarak 2003 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.
 
Amasya'nın Göynücek, Artvin'in Yusufeli ve Kırklareli’nin Pınarhisar ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Göynücek kaymakamlığı ile birlikte Amasya Vali Yardımcılığı ve Tokat-Amasya-Samsun-Çorum illerini kapsayan Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği  Genel Sekreterliği yaptı. 2013-2016 yılları arasında Iğdır vali yardımcılığı, 2016-2020 yılları arasında ise İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri olarak Ankara’da görev yaptı. 2015 Genel Seçimlerinde Tokat Ak Parti Aday Adayı oldu.
 
İngiltere - Leicester Üniversitesi’nde bir yıl süreyle dil ve kamu yönetimi eğitimi aldı. 2012 yılında, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin açtığı sınavı kazanarak iki yıl süreli Legislative Fellow (Yasama Süreçleri Birlikteliği) programına katılma hakkı kazandı. Bir buçuk ay süreyle Başkent Washington'da çeşitli kurumlarda inceleme ve araştırmalarda bulundu. 2013 yılında hazırladığı projeyle İrlanda İnfinity Business College'de  "Managing People  (İnsan Yönetimi) " eğitimi aldı.
 
2020 Temmuz ayında yayınlanan kararname ile Manisa Vali Yardımcılığı görevine atanmış olup,  30 Temmuz 2020 tarihinde görevine başlamıştır.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Mevlüt ÖZMEN Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum