Cemal Hüsnü Çaykara;

Cemal Hüsnü Çaykara

Elmadağ Kaymakamı...

Kaymakam Cemal Hüsnü ÇAYKARA, 03.05.1964 tarihinde Sakarya ili Demiraçma Köyü’nde doğmuş olup, aslen Trabzon Çaykara İlçesi’ndendir. 

Eğitim ve Staj Bilgileri

Şehit Mevlüt Meriç İlkokulu, Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu, Atatürk Lisesi ve 1986 yılında A.Ü.SBF Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.

1988 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Kahramanmaraş Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Göksun ve Pozantı Kaymakam Vekilliği yaptı. 1989 - 1990 Yılları arasında 1 yıl İngiltere'de mesleki bilgi, görgü ve dil stajı gördü. 1991 yılında Kaymakamlık Kursunu bitirerek kaymakam oldu.

İyi derece İngilizce bilen Cemal Hüsnü ÇAYKARA, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mesleki Bilgiler

1991 yılında yeni kurulan Konya ili Tuzlukçu İlçesi kurucu kaymakamı olarak atandı. Daha sonra Diyarbakır Çınar Kaymakamlığı, Gaziantep Oğuzeli Kaymakamlığı, Giresun Eynesil Kaymakamlığı, Karabük Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra, Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi kurucu kaymakamlığı yaptı. 2013 yılında İstanbul Çekmeköy Kaymakamlığına, 2018 yılında atandığı Merkez Şehzadeler Kaymakamlığında 5 yıl görev yaptı.

24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elmadağ Kaymakamı olarak atandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Cemal Hüsnü Çaykara Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum