Cemil KILINÇ;

Cemil KILINÇ

Niğde Vali Yardımcısı...

1975 Kayseri doğumlu olan KILINÇ, ilk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde yükseköğrenim eğitimi almıştır. 1996 yılında anılan Fakülteden mezun olmuş ve aynı yıl İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adayı olarak mülki idare mesleğine intisap etmiştir. Üç yıl süren adaylık eğitimi süresince Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yönetim Bilimleri alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Yine aynı dönemde sekiz ay süreyle İngiltere’nin Oxford ve Bournemouth şehirlerinde çeşitli eğitim ve inceleme görevlerinde bulunmuştur. Sırası ile Ayrancı (Karaman), Kemah (Erzincan), Derik (Mardin) ve Ardeşen (Rize) ilçelerindeki kaymakamlık görevlerini müteakiben İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde şube müdürü ve daire başkanı olarak görev yapmıştır.
        2013 yılında o dönem Türkiye’nin eş başkanı olduğu “Terörle Mücadele Küresel Forumunun” kararıyla, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de kurulan “HEDAYAH (Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Mükemmeliyet Merkezi)” adlı kuruluşta kurucu “Araştırma ve Analiz Direktörü” olarak görevlendirilmiştir. Buradaki dört yıllık görevi süresince şiddete varan aşırıcılık ve terörle mücadele alanında çeşitli araştırma projelerinin yürütülmesine, çalıştaylar ve uluslararası konferansların tertiplenmesine, bu alanda uluslararası toplumca kabul gören raporlar ve dokümanlar üretilip yayımlanmasına öncülük etmiştir. Farklı ülkelerde organize edilen birçok uluslararası çalıştay ve konferansta da sunumlar yapmış, moderatörlük görevi icra etmiştir.
        Kamu yönetimi, terör ve güvenlik, şiddete varan aşırıcılık ve uluslararası terörizmle alternatif mücadele yöntemleri alanlarında uzmanlaşmış olan KILINÇ, evli ve üç çocuklu olup iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilmektedir.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Cemil KILINÇ Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum