Terörden arındırılan Cudi Dağı eteklerinde silah yerine raket sesleri!;

Terörden arındırılan Cudi Dağı eteklerinde silah yerine raket sesleri!

Bir dönem ismi terörle anılan Cudi Dağı eteklerinde silah yerine artık raket sesleri yükseliyor. Şırnak'ın ilk uluslararası tenis turnuvası olan Cudi Cup, 16 Mayıs tarihinde başladı. 22 Mayıs'a kadar sürecek turnuvada dünyanın dört bir yanından tenisçiler raket sallıyor....

Terörden temizlenen Cudi ilk kez uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun işbirliği ile düzenlenen Cudi Cup tenis turnuvası başladı.

ŞIRNAK’TA BİR İLK

22 Mayıs'a kadar sürecek turnuvaya Türkiye, Rusya, Litvanya, Kazakistan, Tunus, Polonya, İran, Gürcistan ve İngiltere'den 14 yaş ve altı 37'si kız 81 sporcu katılıyor. Geçen yıl ulusal tenis turnuvasına ev sahipliği yapan Şırnak’ta ilk kez uluslararası bir turnuva düzenleniyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu aralarında çok sayıda gazetecinin de bulunduğu kalabalık bir heyetle Şırnak’a gitti. Bakan Kasapoğlu dahil heyette yer alan herkes heyecanlıydı. Bakan Kasapoğlu Şırnak Üniversitesi kampüsünde düzenlenen organizasyon hakkında Vali Ali Hamza Pehlivan’dan bilgi aldı, kortlarda incelemelerde bulundu, sporcularla sohbet etti.

Resim

HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Terörden arındırılan Şırnak'ın Cudi Dağı eteklerinde ilk uluslararası tenis turnuvası olan Cudi Cup düzelendi. 9 ülkeden 81 sporcu 22 Mayıs'a kadar turnuvada ter dökecek. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Hayali gerçeğe dönüştürdük. Cudi eteklerinde raket sesleri yankılanıyor" dedi.

Turnuvada 44 erkek 37 kız olmak üzere 81 sporcu mücadele ediyor. Şırnak Üniversitesi Yerleşkesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi'nde düzenlenen Cudi Cup 22 Mayıs'a kadar sürecek. Organizasyonda Türkiye, Rusya, Kazakistan, Tunus, Polonya, İran, Gürcistan, İngiltere ve Litvanya'dan sporcular şampiyonluk için korta çıkıyor.

 

KASAPOĞLU: GENÇLİĞİ KARARTAMADILAR

Bakan Mehmet Kasapoğlu, hayalin gerçeğe dönüşmesinin heyecanının yaşandığını, gençliği karartmaya çalışanlara izin vermediklerini vurguladı.

Bölgenin terörden arındırıldığına dikkat çeken Kasapoğlu, "Bu topraklarda millet, devlet el ele mücadele verdik. Canından geçenler oldu. Yapılamaz deneni birlikte gerçekleştirdik. Aşılamaz denilenleri aştık. Tüm kumpasları birlikte yendik" ifadesini kullandı.

 Resim

BÖLGE DOSTLUĞUN VE KARDEŞLİĞİN ADRESİ OLDU

Bu dağlarda mutluluğun huzurun türkülerinin söylendiğini belirten Kasapoğlu, "Bölge raket sesleriyle gençlerin gülümsemeyle yankılandığını vurguladı. Kasapoğlu turnuvanın Şırnak için ilk uluslararası organizasyon olduğuna değinerek, turnuva hakkında şöyle konuştu: "Cudi'de manzara eşliğinde en dinamik tesisi inşa ederek farklı ülkelerden insanları bir araya getirdik. Tesiste 6 tenis kortu var. Ulusal tenisle adım atmıştık. Cudi'de raket sesleri yükselecek demiştik. Hayal gerçekleşti. Şu an turnuvada 32 uluslararası sporcu olmak üzere toplam 81 sporcu var. Dostluğun ve kardeşliğin örneklerini verirken rekabeti ortaya koyacaklar. Cudi Cup'ı gelenekselleşen marka haline getireceğiz."

VALİ PEHLİVAN: BÖLGE TERÖRDEN TEMİZLENDİ

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın yeni valiler kararnamesiyle görev yeri değişti, Mersin’e atanan vali, ardında çok önemli bir etkinlik bıraktı. Pehlivan terörden temizlenen bölgede hayatın da değişmeye başladığını belirtti. İçişleri Bakanı'nın desteğiyle Cudi'de güvenlik konsepti kapsamında 1,5 yıl içerisinde 70 kilometre yol, 25 güvenlik kulesi ve modüler üs bölgesi yaptıklarını belirten dile Pehlivan, "Bu dağlardan iyi hikayeler duyacağız. Bu aslında ilimizin, bölgemizin geleceği için çizilen bir istikamet" dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da Bakanlığın sporun tabana yayılması talimatından sonra federasyon olarak stratejiler belirlediklerini belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum