Sigarayı bırak, çeyrek altını kap!;

Sigarayı bırak, çeyrek altını kap!

Bilecik Valiliği “Bırak Kazan” isimli sigarayı bırakma kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında gerekli şartları yerine getirenler arasında yapılacak kura çekimi sonrası 4 kişiye çeyrek altın hediye edilecek....

Kampanya 31 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak ve 1 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek.

Bir ay sonunda katılımcılar arasında çekilecek kura sonucu 4 asil ve 4 yedek isim belirlenecek. Bu kişilerden, bir ay boyunca sigara kullanmadıklarını teyit etmek üzere İl Sağlık Müdürlüğünce yaptırılacak kan ve solunum testi sonuçları ile sigarayı bıraktıklarına dair en az bir şahit istenecek. Değerlendirme sonucunda 4 talihliye birer çeyrek altın hediye edilecek.

 

SİGARASIZ BİR YAŞAMI DENEYİN

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Bilecik’te sigara kullanan vatandaşlarımızı bir ay yani önümüzdeki Haziran boyunca (31 Mayıs – 01 Temmuz) sigarasız bir yaşamı deneyimlemeye davet ediyoruz” dedi. Yapılan araştırmalara göre bir ay sigara içmeyenlerin bu bağımlılıktan büyük ölçüde kurtulduğunu belirten Kızılkaya, “Kampanya vesilesi ile ilimizde sigara içenler arasında birbirlerine destek olabilecekleri olumlu psikolojik bir iklim ve tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak istiyoruz. İlimizde böyle bir kampanya başlatarak hemşehrilerimizin bu bağımlılıktan kurtulmalarına vesile olmak istiyoruz. Süreç sonunda çekilecek kura ile belirlenecek, istikrar ve azim göstererek sigarayı bıraktığı kan ve solunum testi sonuçları ile beraber şahitlerle de teyit edilecek 4 şanslı hemşehrimize sembolik bir ödül olarak çeyrek altın hediye edeceğiz” diye konuştu.

Vatandaşlara altın kazanmayı değil hayatlarını, sağlıklarını kazanmayı vaat ettiklerini belirten Vali, sigara içen tüm Bileciklileri bu kampanyaya katılmaya davet etti.

 

BİR ŞAHİT LAZIM

Kampanyaya katılan herkes aynı zamanda çekilişe katılmaya da hak kazanacak. Bir ayın sonunda katılımcılar arasında yapılacak kura sonucu 4 asil ve 4 yedek talihli belirlenecek. Talihlilerden bir ay boyunca sigara kullanmadıklarını teyit etmek üzere Sağlık Müdürlüğü tarafından yaptırılacak kan testi ve solunum testi sonuçları ile beraber sigarayı bıraktıklarına dair gösterecekleri en az bir şahit istenecek. 27 Mayıs 2022 tarihi saat 00.00’a kadar başvuruların devam edeceği kampanyaya katılmak isteyenlerin form doldurmaları yeterli olacak.


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum