Trabzon Ankara’ya taşındı!;

Trabzon Ankara’ya taşındı!

Trabzon'un tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve kültürel değerleriyle tanıtıldığı Ankara'daki 'Trabzon Günleri'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ankara Millet Bahçesi’nde (AKM) dört gün sürecek olan Trabzon Günleri’nde çeşitli etkinlikler ve paneller düzenlenecek. Trabzon’un her yönüyle tanıtılacağı etkinlikler 29 Mayıs Pazar günü sona erecek....

Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Ankara Millet Bahçesi’nde (AKM) gerçekleştirilen Trabzon Günleri’nin açılışına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Ahmet Kaya, Hüseyin Örs, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu  ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Resim 


TRABZON’U YAŞAYACAKLAR
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Trabzon Günleri’ne ilişkin yaptığı konuşmasında Trabzonluların her zaman güzel işler başardığını ifade ederek, “Trabzonlu hemşehrilerimizin bugün Ankara’da böyle coşkulu bir etkinlikte bir araya gelmesi çok sevindirici ve memnuniyet verici bir durumdur. Trabzon’u Trabzonspor’u da hepimiz biliyoruz. Bugün buraya gelen misafirler Trabzon’a özgü kültürel unsurları görme fırsatı bulacaklar. Trabzon’u yaşayacaklar. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Resim

DAHA FAZLASI TRABZON’DA
Vali İsmail Ustaoğlu ise, “Bugün Karadeniz’in incisi eşsiz doğasıyla kültürel zenginlikleri ile doğal ve tarihi mirası ile Trabzon’umuzu başkente taşımanın heyecanını, mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu tarih, kültür, sanat ve spor şehrini gerek başkentte yaşayan gerekse dışarıdan buraya gelen vatandaşlarımıza dört gün boyunca doyasıya yaşatmak istiyoruz” dedi.

Resim


Vali şöyle devam etti: “Trabzonluların memleketinde yaşamak demek; sadece kadim tarihi ve eşsiz tabiatıyla huzuru tesis etmiş bir şehir değil; aynı zamanda kardeşliğin, huzurun, insani değerlerin kalbine doğru da bir yolculuk yapmak demektir. Bu şehir aslında Trabzon insanının ruhunda saklıdır. Siz bu şehri tanımak isterseniz önce insanını tanımalısınız. Bu şehrin erkeği Sürmene bıçağı kadar keskin, kadını kazaziye gümüş gibi zarif ve narindir. Hayatın zorluklarına karşı birlikte el ele verip dik durmayı bilirler. İşte burada bugün hep birlikte Trabzon’umuzun değerlerinden, kültüründen birer kesit göreceğiz. Her bir stantta ilimizin zenginliğini, ayrı bir güzelliğini temaşa edeceğiz. Bugün burada görselini izleyeceğimiz kültürel zenginliklerimizin daha fazlasını görmek için tüm misafirlerimizi Trabzon’umuza davet ediyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından Vali İsmail Ustaoğlu, bakanlar ve beraberindekilerle birlikte Trabzon’un öne çıkan değerlerinin ve yöresel ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum