40 km’si tamamlanan İran sınır duvarlarını havadan ve karadan inceledi;

40 km’si tamamlanan İran sınır duvarlarını havadan ve karadan inceledi

Türkiye-İran sınırında düzensiz göçmenlerin engellenmesi için geçen yıl başlanan ve 40 kilometresi tamamlanan güvenlik duvarı bölgesinde Vali Dr. Ozan Balcı incelemelerde bulundu....

Vali Dr. Ozan Balcı, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul, Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker ve İl Göç Müdürü Cuma Omurca ile Van-İran hudut hattında alınan güvenlik önlemlerini, mayın temizleme ve güvenlik duvarı çalışmalarını havadan ve karadan inceledi.
Resim
Askeri yetkililerden ve güvenlik duvarı çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, sınır hattını gezdi.
 
Polis, jandarma, asker ve duvar yapımında çalışan işçilerle sık sık sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
SINIRDA VE ŞEHİRDE GÖÇLE MÜCADELE
Hem sınırda hem de şehir merkezinde düzensiz göçle mücadele çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı, kışın ara verilen duvar çalışmalarına havaların ısınmasıyla tam kapasite devam edildiğini anlattı.
Vali Dr. Ozan Balcı, "Sınır hattı boyunca çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu sene 150 kilometrelik bölümü tamamlayacağız. Şu ana kadar 40 kilometrelik hat bitti. Burada sadece duvar yapmıyor, hendek kazıyor, elektro-optik kuleler yapıyoruz. Sınır duvarının yapıldığı bölgede de mayın temizleme çalışmaları devam ediyor. Jandarma, komando ve özel harekat polislerimiz burada. Sınır hattında gerekli güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Biz de bugün güvenlik güçlerimize ve çalışanlara moral vermek, motivasyonlarını arttırmak için geldik” dedi. Çalışmaların gayet düzenli ve tertipli bir şekilde devam ettiğini, bu sene 150 kilometrelik duvarı bitirmeyi hedeflediklerini belirten Balcı, “Çalışmalar hızla devam ediyor. Devletin bütün kurumları canla, başla düzensiz göçle mücadele için çalışıyor. Geçişlerin engellenmesi için yoğun bir çaba var. Bu konuda da gayet iyi gidildiğini ifade edebilirim" ifadelerini kullandı.
 
Sınır boyunca tüm noktaları, üs bölgelerini gezen Vali Balcı, polis, asker ve şantiyelerde çalışanlara da yakın ilgi göstererek sohbet etti. Hudut hattının önemine dikkat çeken Vali Balcı, kutsal görev yapan sınır kahramanlarının hakkının ödenemeyeceğini söyledi.
Resim
KARAVANADAN YEDİ
İncelemelerine yemek molası veren Balcı, Alparslan Hudut karakolunda polis ve askerle birlikte karavanadan yemek yedi.
 
Sınırda hakim bir bölgeye kurulan Onur Tepe üs bölgesindeki 54 metrelik gözetleme kulesine çıkan Vali, dürbünle sınır hattını inceleyerek 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul’dan bilgi aldı.
 
Balcı, sınır hattındaki incelemeleri sırasında yolda karşılaştığı çoban ile bol bol sohbet ederek günlük yaşantısını sordu. Minik bir keçiyi seven Vali, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.
Resim 
Doğal kaynaklardan akan sulardan içen Vali, sınırın sıfır noktasındaki Osmanlı Mahallesi yaylasında Van’ın otlu peynir yapımında kullanılan sirmo otunu toplayan bir aile ile Van peynirini konuştu.
 
Ailenin minik çocukları ile yaylada sohbet ederek yürüyen Vali, yaylaların küçükbaş hayvanlarla dolması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum