2702 öğrenciye umut oldular;

2702 öğrenciye umut oldular

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, LGS’ye girecekken sabah nüfus cüzdanını bulamayan 2702 öğrencinin son dakika umudu oldu....

Türkiye genelinde pazar günü olmasına rağmen açık olan Nüfus müdürlükleri, unutkan öğrencilerin sınava girmesine imkan sağlayarak, büyük bir hizmet gerçekleştirdi.

Çocuğuna geçici nüfus cüzdanı çıkarttırarak telaş içinde son saniyelerde sınava yetiştiren bir babanın şu sözleri hizmetin büyüklüğünü ortaya koydu: “Ya pazar günü nüfus müdürlüğü açık olmasaydı, ne yapardık. Veya işlemler bu kadar hızlı olmasaydı… Çocuğum bir yılını, belki hayatının şansını kaybederdi.”

Resim

HİZMETTE SINIR TANIMIYORLAR

Nüfus müdürlükleri hizmette sınır tanımazken, nüfus personeli çocuğa kimlik kartı çıkartıp kendi aracıyla okula yetiştirenler de oldu. Mikail Özpolat, “Kimlik kartını kaybeden öğrencimizin 09.00’da kimlik kartı başvurusunu alarak 09:20’de sınav merkezine özel aracımızla ulaştırdık. Ailenin mutluluğu bize yetti” dedi.

Ağrı’da ise jardarmanın örnek davranışı alkış aldı. LGS’ye girmek üzere okula gelen ve kimliğini kaybettiğini belirten çocuğu, okulda görevli Jandarma, Tutak İlçe Nüfus Müdürlüğüne götürerek kimlik belgesi almasını sağlayıp sınava yetiştirdi. Genel Müdür Şefik Aygöl personelini tebrik ederek, “NVİ’de 7/24 hizmete devam. Mesai zamanı gözetmeksizin özveri ile başvurulara cevap veren arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Resim

PERSONELE TEŞEKKÜR VE TEBRİK

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, “Hafta sonu sınav merkezlerinde açık olan Nüfus Müdürlükleri, LGS sınavına giren 2702 yavrumuzun kimlik talepleri karşılayarak sınava girmelerine yardımcı oldular. Fedakar mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.


SOLUĞU NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE ALDI

1 milyon 300 bin öğrencinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı'nda Tokat'ta aylardır kayıp olan kimliğini yeniletmeyen bir öğrenci, cep telefonundaki kimlik fotoğrafıyla sınava girmek istedi. Başarılı olamayınca babasını da yanına alarak nüfus müdürlüğüne koştu. Kimlik kartını kaybeden Mehmet Çakal, "Sınav öncesinde hazırlık yaptım ama kimliğimi bulamadım. Cep telefonumda kimlik kartımın fotoğrafı vardı ona güvendim. Kabul etmediler" dedi. Çakal, nüfus müdürlüğünde işlerini halledip sınava yetişti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum