Amasya Genelgesi'nin 103. Yıl Dönümü Amasya’nın onur günü;

Amasya Genelgesi'nin 103. Yıl Dönümü Amasya’nın onur günü

Amasya Genelgesinin ilanının 103. Yıl Dönümü Amasya'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Amasya’ya gelişinde halk tarafından karşılandığı Cülustepe’de o tarihi an tiyatro oyuncuları tarafından tekrar canlandırıldı....

Atatürk’ün Amasya’ya gelişi ile Amasya Genelgesinin ilanının 103. Yıl Dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda düzenlenen programlarda Vali Mustafa Masatlı’nın yanı sıra milletvekilleri, Garnizon Komutanı V. Piyade Albay Suat Kızılçelik, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, il protokolü, siyasi partilerin yöneticileri ve vatandaşlar yer aldı.

Resim

O TARİHİ AN CANLANDIRILDI

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Amasya’ya gelişinde halk tarafından karşılandığı Cülustepe’de o tarihi an tiyatro oyuncuları tarafından tekrar canlandırıldı. Daha sonra şehrin ana arterlerinde gerçekleşen kortej geçişinde Vali Mustafa Masatlı ve protokol halkı selamlayarak, Amasyalıların onur gününü kutladı.

Resim

MEHTERAN TAKIMI COŞTURDU

Yavuz Selim Meydanındaki resmi açılış töreninde ise Mehteran Takımının seslendirdiği marşlar halkın büyük beğenisiyle takip edildi. Ardından Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunularak, Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak, Valilik Özel Defteri imzalandı.

Resim

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın duygu ve düşüncelerini ifade etmesinin ardından protokol üyeleri ve halkımıza hitap eden Vali Mustafa Masatlı, 8500 yıllık tarihiyle, 14 uygarlığa ev sahipliği yapan Amasya’nın, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra, 20. yüzyılda üstlendiği çok önemli bir misyon ile tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırdığını anlattı.

Vali, Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı mücadelesi, 12 Haziran 1919’da halkın büyük bir coşkuyla ve sevgi gösterileriyle karşılandığı Amasya’da devam ettiğini hatırlattı.

Resim

Vali, halkı 10 gün boyunca düzenlenecek birbirinden güzel etkinliklere katılmaya davet etti. Vali’nin konuşmasının ardından Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Amasya’ya geliş süreci ve Amasya halkının Gazi’ye verdiği desteği hatırlatan bir tiyatro gösterisi sahnelendi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum