Şanlıurfa’da 4 bin 400 robot yarışıyor!;

Şanlıurfa’da 4 bin 400 robot yarışıyor!

Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 12 kategoride düzenlenen yarışmada 4 bin 397 robot yarıştırılıyor....

'Göbeklitepe' teması ve 'Ahican tarihin sıfır noktasında' sloganıyla 12 kategoride gerçekleştirilen 14'üncü Uluslararası MEB Robot Yarışması, GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesi'nde başladı.

Açılışa Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıcı, okul müdürleri ile Türkiye'nin birçok ilinden gelen yarışmacı ve konuklar katıldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada, Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden finale kalan 5 bin 425 öğrenci ve öğretmenin 2 bin 453 robot projesi yer aldı.

Resim

Açılışta konuşan Vali Salih Ayhan, geleceği esas alan eğitim anlayışının en güzel örneğinin bugün Şanlıurfa'da sergilendiğini belirtti. Ayhan, "Gençlik pırıl pırıl ve gelecek vadediyor. Tüm katılımcılarımıza yarışmada başarılar diliyorum" dedi. Açılışın ardından stantları gezen Vali Ayhan, projeler hakkında bilgi alarak gençleri tebrik etti.

Şanlıurfa'da 14'üncü Uluslararası MEB Robot Yarışması

BAKAN CANLI BAĞLANTIYLA KATILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katılımcılara Samsun'dan canlı bağlantıyla seslendi. Gençlerin MEB Robot Yarışması'na katılımını çok önemsediğini belirten Özer, "Burada çocuklarımız, gençlerimiz, farklı ülkelerden akranlarıyla birlikte robot ve diğer tasarımlarla ilgili ürettiklerini ve kültürlerini paylaşabilecekler. Buradan ayrıldıkları zaman da mevcut üretimlerini yeniden şekillendirecek şekilde farklı bilgilerle memleketlerine geri dönecekler" dedi.

Şanlıurfa'da 14'üncü Uluslararası MEB Robot Yarışması

Bakan şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığı, son 10 yılda fikri mülkiyet bağlamında yaklaşık 3 ürüne tescil almışken 2022 yılının ilk 5 ayında 7 bin 200 patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilini aldı. Bunlar, bu kültürün eğitim kademelerinde yaygınlaştığı zaman ne kadar kısa sürede sonuçları alabileceğimizi göstermesi anlamında çok manidardır.”

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum