Bin çocuğa bisiklet hediye etti;

Bin çocuğa bisiklet hediye etti

Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışmasıyla bin çocuğa bisiklet hediye edildi. Van Valisi Ozan Balcı, "Bu çocuklarımıza bir lütuf değil onların en doğal hakkı” dedi....

Edremit Kocaeli Parkta sembolik olarak 55 bisikletin dağıtıldığı programda çocuklarla yakından ilgilenen Vali Dr. Ozan Balcı, çocuklardan yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını ve spor yapmalarını istedi.

Van Büyükşehir Belediyesince yaklaşık bin adet bisikletin kent genelinde dağıtıldığını belirten Vali Balcı, “Çocuklarımızı çok seviyoruz. Onları önemsiyoruz. Çocuklarımızın sadece zihinsel anlamda gelişmeleri yetmez aynı zamanda onların bedensel olarak gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Onun için de spor yapmalarını istiyorum” dedi.

Resim

BİR SPOR DALIYLA UĞRAŞIN

Her çocuğun ya bir spor dalıyla uğraşmasını ya da bir spor dalının çok iyi bir izleyicisi olmasını isteyen Vali, “O yüzden de spora özel destek veriyoruz. Yaz spor okullarını da açıyoruz. İl Milli eğitim Müdürlüğü gençlik spor müdürlüğü ve yaz spor okulları kuruyorlar, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Valiliği olarak destek veriyoruz. Ailelerimizden ricamız çocuklarını yaz spor okullarına göndersinler” diye konuştu.

Resim

MAHALLE LİGLERİ KURUYORUZ

Mahalle ligleri kurulacağını, tüm okulların bahçelerine de basketbol ve voleybol sahaları yapılacağını açıklayan Vali Balcı, uygun olan okullara halı saha yapacaklarını söyledi. Okulların kütüphanelerini yenileyeceklerini ve yeni kitaplar alacaklarını anlatan Balcı, “Çocuklarımızın kitap okumaları, başarılı olmaları bizler için önemli. Çocuklarımızın yazı hem kitap okuyarak hem de oyun oynayarak ve spor yaparak geçirmelerini istiyorum” dedi.

Resim

LÜTUF DEĞİL ÇOCUKLARIN HAKKI

“Bizler bu bisikletleri devletimizin milletimizin imkânlarıyla dağıtıyoruz” diyen Vali Dr. Ozan Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Devletin imkânlarını devletin gerçek sahiplerine yani milletimizin çocukları için harcıyoruz. Bu çocuklarımıza bir lütuf değil onların en doğal hakkı.”

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum