Vali işitme engelli öğrencinin elini öperek karnesini verdi;

Vali işitme engelli öğrencinin elini öperek karnesini verdi

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, işitme engelliler okulunda öğrencilere karne dağıttı. Sınıfları tek tek dolaşarak miniklere karnelerini dağıtan Vali, bazı öğrencilere ellerini öperek karnelerini verdi....

Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir’de özel ve resmi eğitim kurumlardaki okuyan 158 bin 979 öğrencinin yaz tatiline girdiğini söyledi.

İŞARET DİLİNE ÇEVRİLDİ

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ayyıldız, öğrencilere işaret diliyle çevrilen konuşmasında, “Sizlerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalara devlet olarak büyük önem veriyoruz” dedi.

İşitme ve diğer engelli olan öğrencileri eğitimle hayata hazırlamaya çalıştıklarını belirten Vali, “İşitme engelliler olarak sizlerin öğrenebileceğiniz çok şey olduğuna inanıyoruz. Amacımız, sizleri bu okullarda yetiştirip, ailenize, ülkenize ve vatanınıza faydalı, üretici kişiler olmanızı sağlamak. Sizler bu engeli aşabilecek güce sahipsiniz” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Daha sonra okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Ayyıldız, öğretmenlerin aldıkları sorumluluk ve görevlerinin zorluğuna değindi. Engelli çocukların iyi bir eğitim alması, sosyal hayata kazandırılması noktasında gayret gösterilmesi gerektiğini belirten Vali Ayyıldız, “Bizler, ülke olarak herkese insanca, sevgiyle bakıyor ve yardım ediyoruz. Çocuklarımızın insani sevgi içerisinde yetiştirilmesi bizim için çok önemlidir. Hele ki özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımızın hayata kazandırılması adına çalışan siz değerli öğretmenlerimize minnet borçluyuz” dedi.

Resim

TATİLDE KİTAP OKUYUN

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, “Tatilinizi bol bol kitap okuyarak, aileniz ve arkadaşlarınızla nitelikli vakit geçirerek, dinlenerek, hedeflerinizi yeniden gözden geçirerek, varsa eksiklerinizi tamamlayarak, sosyal ve kültürel faaliyetlerle ruh ve zihin dünyanızı geliştirip başarılarınızı daha da arttıracağınız bir süre olarak değerlendireceksiniz. Hepinize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum.” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum