Amasya'da en iyi kiraz üreticilerine ödül;

Amasya'da en iyi kiraz üreticilerine ödül

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışmasında ‘Amasya’nın En İyi Kirazını’ yetiştiren üreticilere ödüllerini verdi....

Şehzadeler Gezi Yolunda gerçekleşen programa Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, kiraz üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Muhammed Emin Aydın yarışmanın teknik detayları, kriterleri ve değerlendirme sürecine ilişkin bilgiler paylaştı. Daha sonra konuşan Vali Mustafa Masatlı, ülke genelinde tarım sektöründe üreticilere milyarca lirayı bulan teşvik, destek ve hibe sağlandığını anlattı. Amasya’nın da bu gelişimden gerekli payı aldığına değinen Masatlı, “Bizler bu gelişime destek olmak adına Amasya ölçeğinde tarım ve hayvancılık alanında çok sayıda proje yürütmekteyiz” dedi.

Resim

DESTEKLERİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

2021 yılında gerçekleşen sulama yatırımları ile sulanabilir tarım alanlarına 2500 hektar alan ilave edildiğini belirten Vali, şöyle devam etti: “Proje bazlı çalışmalar ile ayçiçeği, tritikale, yonca nohut, çilek, kiraz, Misket Elma, Cennet Hurması gibi çok sayıda üründe üreticilerimize tohum, fide ve fidan desteği verilmiştir. Bu noktada üreticilerimize düşen görev verilen destekleri üretime dönüştürmek, ekonomiye ve ihracata katkı sağlamaktır. Ayrıca yetiştirdiğimiz ürünlerden yüksek miktarda gelir elde etmek için, kalitesi yüksek, tüketimi her zaman olabilen ve ihraç edebileceğimiz ürünleri tercih etmemiz gerekmektedir.”

Resim

AMASYA KİRAZ ÜRETİMİNDE 5. SIRADA

Amasya’nın tarımsal hasılanın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu hatırlatan Vali, “İlimiz kenevir tohumu, hünnap üretiminde ülkemizde 1., şeker pancarı ve Amasya elmasında 2., kuru soğanda 3., bamya ve salatalıkta ise 5. sırada yer almaktadır. Amasya kirazda ise 41 bin tonluk yıllık üretimle, Türkiye’de 7. sıradadır. Kiraz üretimimizin önemli bir kısmını ise ihraç etmekteyiz. Bizler de getirisi yüksek bu meyvenin üretim alanlarını arttırmak için son iki yılda Valiliğimiz koordinesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanan ve İl Özel İdaresi ile DOKAP’ın %75 hibeyle desteklediği toplam tutarları 894 bin TL olan projeler ile 176 üreticimize 39 bin 500 adet kiraz fidanı desteği sağlayarak, 790 dekar kiraz bahçesi tesis ettik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından, dereceye giren kiraz üreticilerine ödülleri verildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum