Eğitim kompleksinin temelini attı;

Eğitim kompleksinin temelini attı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zafer Sağlık Külliyesi Eğitim Kompleksinin temeli, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla atıldı....

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 2018’de 5131 olan öğrenci sayının yeni açılan ve kontenjanları değişen bölüm ve programlarla 2022 itibariyle 6698’e ulaştığını belirtti. Öğrenci sayısında %30’luk bir artış sağlandığını kaydeden Rektör Okumuş, 2018’de 355 olan akademik personel sayısının da 2022 itibariyle 556’ya ulaştığını ifade etti.

Okumuş, “Yaklaşık 43 bin m² kapalı alana sahip olan ve 2 etapta bitirilmesi planlanan Eğitim Kompleksi Projesinin 19.500 m² sini kapsayan ilk etabının inşaatına bugün itibariyle start vermiş olacağız. İlk etabın 2024 yılı itibariyle bitirilmesi planlanmaktadır. İlk etabın maliyeti de yaklaşık şu anki şartlarda 130 milyon TL civarında olacaktır” dedi.

Resim

GELECEĞİN SAĞLIKÇILARI YETİŞECEK

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise Türkiye’nin dünya çapında iddialı olduğu alanlardan birinin hiç şüphesiz sağlık hizmetleri olduğuna dikkat çekti. Vali Yiğitbaşı, “Bunu pandemi sürecinde de hep birlikte gördük. Bu başarının asıl sahipleri elbette ki doktordan hemşiresine, idari ve teknik personelden, hasta bakıcısına kadar tüm sağlık personelimizdir. Bu yüce mesleğin temsilcilerine olan gönül borcumuzu ancak onlara güvenli bir çalışma ortamı sağlayarak, hak ettikleri saygıyı göstererek ve beklentilerini karşılayarak ödeyebiliriz. Bugün temelini attığımız eğitim kompleksi de geleceğin sağlıkçılarını yetiştirecek olan üniversitemize ve öğrencilerimize en güzel hizmetlerden birisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Resim

Konuşmaların ardından Vali Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin butona basmasıyla Eğitim Kompleksinin temeli atıldı.

Vali Yiğitbaşı, tören sonrası AFSÜ’de tedavi gören hastalar ve yakınlarıyla görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum