Çiftçiler şıra makinesi ile üzümleri kayıpsız sıkacak;

Çiftçiler şıra makinesi ile üzümleri kayıpsız sıkacak

Üreticilere üzüm sıkma makinesi dağıtan Mardin Savur Kaymakamı Muhammed Kaya, “Üzümün suyunu sıkma aşamasında teknolojik eksiklikten kaynaklı kaybın çok olduğunu gördük. Makineleri verdiğimiz çiftçilerimiz artık iş gücünden kazanacak ve ürün kaybından kurtulacak” dedi....

Mardin'in Savur İlçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde "Üzüm Sıkma Makinesinin Kullanıma Kazandırılması Projesi" kapsamında üreticiye birer adet üzüm sıkma makinesi verildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü binasında gerçekleştirilen teslim törenine Kaymakam/Belediye Başkan V. Muhammed Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ensari Kavak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alper Saruhan ve çiftçiler katıldı.

Resim

Programda çiftçilere dağıtılan makinalar hakkında konuşan Kaymakam Muhammed Kaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü koordinesinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finansman destekleri ile yürütülmekte olan "Üzüm Sıkma Makinesinin Kullanıma Kazandırılması Projesi" kapsamında üreticilere birer adet üzüm sıkma (şıra) makinesi teslim edilecektir" dedi.

Resim

ÜRÜN KAYBI OLMAYACAK

Kaya, “İlçemiz genelinde üzüm üretimi gerçekleşmektedir. Üretilen üzümler genellikle pekmez, cevizli sucuk, bastık ve sirke gibi katma değerli ürünlerde yararlanılmaktadır. Ancak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yaptığımız değerlendirmelerde hasat edilen üzümün suyunu sıkma aşamasında teknolojik eksikliğinden kaynaklı kaybın çok olduğunu gördük. Bu nedenle projeyi hazırlayarak GAP İdaresine gönderdik. Ve projemiz kabul gördü. Makineleri verdiğimiz çiftçimiz artık iş gücünden kazanacak ve ürün kaybından kurtulacak. Projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum