Peygamberler şehri Şanlıurfa ‘İslam Dünyası Turizm Başkenti’ seçildi;

Peygamberler şehri Şanlıurfa ‘İslam Dünyası Turizm Başkenti’ seçildi

Peygamberler diyarı olarak bilinen ve geçmişte Hac güzergahının önemli uğrak noktalarından biri olan Şanlıurfa, 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından Turizm Başkenti seçildi....

Şanlıurfa’nın İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Turizm Başkenti seçilebilmesi için Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin yoğun girişimleri oldu. Bu amaçla hazırlanan adaylık dosyası Valilik ve Büyükşehir Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dış İşleri Bakanlığına iletildi.

Akabinde Şanlıurfa'nın adaylığı ilgili bakanlıklarca uygun görülerek kentin İslam Dünyası Turizm Başkenti payesi alabilmesi için gerekli süreç başlatıldı.


BAKÜ’DE AÇIKLANDI

27-29 Haziran 2022 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Bakü şehrinde gerçekleştirilen İslam Konferansı Turizm Bakanları 11. Oturumu’nda Şanlıurfa diğer dört şehri geride bırakarak "2023 yılı İslam İşbirliği Teşkilatı Turizm Başkenti" ilan edildi.

Şanlıurfa’nın 2023 yılında İslam Dünyası Turizm Başkenti payesini alması Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne denk gelmiş olması kent için ayrı bir gurur vesilesi oldu.

Resim

Turizm Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, “Şanlıurfa’nın İslam Dünyası'ndan geçmiş yıllarda olduğu gibi daha fazla ziyaret edilmesini sağlayacak bu paye kentin uluslararası arenada bilinirliğini önemli düzeyde arttıracak. Bu sayede Şanlıurfa'nın uluslararası alanda inanç turizminden de hak ettiği noktaya ulaşması ana hedefimiz” dedi.

Resim

MÜJDEYİ VALİ VERDİ

Turizm Başkenti müjdesini Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan verdi. Ayhan, “İlimiz İçin Büyük Müjde!” diyen Ayhan, “İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 4 ülkenin adayı arasından ilimiz 2023 yılı turizm kenti seçildi. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun diyor, ilimiz turizm ve tanıtımı için çok önemli bir müjde veriyoruz” ifadesini kullandı.

Göbeklitepe Şanlıurfa turizmine yön veriyor

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum