7 yıl sonra Bayramören’de paraşütçüler yeniden yarışacak;

7 yıl sonra Bayramören’de paraşütçüler yeniden yarışacak

Çankırı’nın Bayramören ilçesinde 7 yıl aradan sonra 2-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek paraşüt yarışmasında 40 sporcu yarışacak. Bayramören Kaymakamı Tuncay Karataş, ilçenin yamaç paraşütü konusunda dünyadaki sayılı yerlerden bir tanesi olduğunu söyledi....

Bayramören Yamaç Paraşütü Mesafe (XC OPEN) Yarışması’nın 40 sporcu ile 3 farklı noktadan başlayacağını belirten Bayramören Kaymakamı Tuncay Karataş, "Bu sene 2022 yılında 7 yıl aradan sonra yeniden Bayramören Yamaç Paraşütü ve Festivali yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Karataş, ilk yamaç paraşütü yarışması ve festivalinin 2008 yılında yapıldığını, 2015 yılına kadar 7 yarışma 1 festival olmak üzere toplamda yamaç paraşütü alanında 8 etkinlik yapıldığını belirtti.

Çankırı’nın Bayramören ilçesinde yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlenecek

5 SPORCU YURT DIŞINDAN GELECEK

Kaymakam, “İnşallah 9. etkinliğimizi bu yıl düzenliyoruz. Bu kadar beklememizin pek çok sebebi var. Pandemi darbe girişimi gibi. 40 sporcumuzdan 5'i yurt dışından katılacak. Almanya Amerika Ukrayna İran ve Hindistan olmak üzere toplamda 5 yarışmacımızı yurt dışından bekliyoruz” diye konuştu.

Bayramören’in yamaç paraşütü konusunda dünyadaki sayılı yerlerden bir tanesi olduğuna değinen Kaymakam, “İnşallah bu sene XC OPEN mesafe yarışmasını yapıyoruz ama inanıyorum ki gelecek yıllarda Türkiye Hava Sporları Federasyonumuzla ve uluslararası federasyonların onayı ve Çankırı Valiliğimiz onayıyla inşallah Türkiye şampiyonası ve dünya şampiyonasını ilçemizde yapmak istiyoruz" dedi.

7 yıl sonra düzenlenecek, 40 sporcu yarışacak

KAYMAKAMIZIN GAYRET VE DESTEĞİYLE

Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu ise, "2015 yılından beri yapamadığımız paraşüt yarışmamızı bu yıl kaymakamımızın gayret ve desteğiyle tekrardan yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliğin ilçemize katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Sadık Ak da, "Çankırı'nın güzelliklerini çeşitli vesilelerle dünyaya duyurmamız gerekiyor. Burada yapacağımız yamaç paraşütü etkinliğimizin bir boyutu da Bayramören ilçemizin coğrafi güzellikleriyle tanıtıldığında, dünyaya gösterildiğinde aslında buranın da çok büyük güzelliklerin olduğu dünyaya yansıtılmış olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum