Müküs Çayı'nda kaybolan hemşire 22 gündür aranıyor;

Müküs Çayı'nda kaybolan hemşire 22 gündür aranıyor

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Beğendik beldesinde akıntıya kapılan ve 22 gündür devam eden hemşire Eyüp Güneş'i arama çalışmalarını yerinde inceledi. Güneş'in ailesiyle görüşerek bilgilendiren Vali Hacıbektaşoğlu, “Eyüp Güneş kardeşimizin bulunması için gereken her şey yapıldı ve bundan sonrada yapılacaktır" dedi....

Siirt'in Pervari ilçesinde pikniğe giden ve Müküs Çayı'na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyüp Güneş'i arama çalışması, 22. günde de sabahın erken saatlerinde başladı.

Resim

İlçenin Beğendik beldesi yakınlarında piknik yaptığı sırada ayağı kayarak Müküs Çayı'na düşen ilçe sağlık müdürlüğünde görevli hemşire Halime Timurtaş'ı kurtarmak için suya giren ve akıntıya kapılan Eyüp Güneş'in bulunması için aramalar Beğendik beldesinde hız kesmeden devam ediyor.

Resim

130 KİŞİ ARIYOR

Arama kurtarma çalışmalarına Diyarbakır JAK timi, Van Polis Su Altı timi ekiplerinin yanı sıra UMKE, AFAD, jandarma ve güvenlik korucularından oluşan 130 kişilik arama/kurtarma ekipleri Müküs köprüsü ile Çetin HES Baraj gölü arasındaki bölgede su üstü, su altı ve havadan insansız hava araçları ile arama faaliyetleri devam ediyor.

Resim

AİLEYE PSİKOLOJİK DESTEK

Siirt Valiliği tarafından görevlendirilen sosyal çalışmacı ve psikologlar tarafından aileye psikolojik destek veriliyor. Pervari Kaymakamlığınca da aileye çalışmalar hakkında gerekli bilgilendirilmeler yapılıyor.

Müküs çayının debi yüksekliği ve zor tabiat şartlarına rağmen arama  ve kurtarma çalışmalarında devletin tüm imkân ve kabiliyetleri seferber edilmiş durumda.

Resim

11 HAZİRAN’DA KAYBOLMUŞTU

Pervari Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşire Halime Timurtaş, 11 Haziran'da düştüğü Müküs Çayı'nda akıntıya kapılmış, çevredekilerin desteğiyle sudan çıkarılmasına karşın kurtarılamamıştı. Arkadaşını kurtarmak için suya giren hemşire Eyüp Güneş de akıntıya kapılıp, kaybolmuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum