İlk sarımsağı kaymakam aldı;

İlk sarımsağı kaymakam aldı

Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Taşköprü Sarımsak ve Kendir Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin ilk sarımsaklarından alarak çiftçilere yeni sezonun hayırlı ve bereketli olmasını diledi....

Türkiye'nin önemli sarımsak üretim merkezlerinden Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsağın hasadına başlandı.

Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret alarak tescillenen Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 20 bin dekar alanda üretiliyor, 25 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, sarımsağın ilçe için çok önemli bir ürün olduğunu söyledi.


HERKES SARIMSAK TARLASINDA

Taşköprü'nün sarımsak üretiminde büyük tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan Partal, “Taşköprü için heyecanlı bir zaman dilimi. Herkes sarımsak tarlasında. Çünkü sadece ekeni değil, bütün Taşköprü'yü etkileyen bir süreç. Tohumumuza da güveniyoruz. Her zamanki gibi aynı kaliteyle Taşköprü sarımsağı üretilmiş olacak, raflardaki yerini alacak. Fiyat olarak da geçen seneye göre daha umutluyuz. İnşallah Taşköprülü çiftçimiz, emeğinin karşılığını tam olarak alacak." diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum