Kıbrıs gazileri Kıbrıs yolcusu;

Kıbrıs gazileri Kıbrıs yolcusu

Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Muharip Gaziler Derneği’ne kayıtlı ilçede mukim Kıbrıs gazilerini 20 Temmuz Kuzey Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramının 48. yıldönümü törenlerine katılmak üzere Kuzey Kıbrıs’a gönderdi....

Kaymakam Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ile birlikte, yıllar önce vatan savunması için çarpışan gazileri savaştıkları toprakları tekrar görmeleri için KKTC’ye uğurladı.

Gazileri uğurlarken bir konuşma yapan Kaymakam Çengel, gazilerin yapacağı ziyaretin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Resim

Çengel, “Çok değerli gazilerimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıl Dönümü etkinliklerine katılmak üzere uğurluyoruz. Geldiğimden bu yana daha önce kaymakamlarımız döneminde de gazilerimizin bizden talepleri vardı. Biz de Belediye başkanımızın yoğun girişmeleri ile Gaziantep’teki Kıbrıs başkonsolosluğu ile yaptığımız görüşme sonucunda gazilerimizi KKTC’ye gönderme kararı aldık. Kaymakamlığımız, Viranşehir belediyesi ve konsolosluğun ortak girişimi ile çok değerli gazilerimizin bu isteklerini yerine getiriyoruz” dedi.

Resim

VEFA BORCUYDU

Gazilerin kazasız belasız sıkıntısız bir şekilde gidip gelmelerini dileyen Kaymakam Çengel, “Onlar bizler için çok değerli, çok kıymeti. Onlar bizim kahramanlarımız. Onlara her baktığımızda şanlı tarihimizi hatırlıyoruz. Bu bizim üzerimize düşen bir vefa borcuydu. Güle güle gidip güle güle gelsinler” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum