Vali Varol: 15 Temmuz destanını gelecek nesillere aktaracağız;

Vali Varol: 15 Temmuz destanını gelecek nesillere aktaracağız

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, İl Protokol Üyeleri ile birlikte İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Farkındalık Konferansı’na katıldı. Varol, “Biz 15 Temmuz destanını unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi....

Vali Varol ve protokol üyelerinin 15 Temmuz konulu fotoğrafların yer aldığı serginin gezisi ile başlayan program, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve 15 Temmuz Sinevizyon Gösterisi ile devam etti.

Vali Varol, 15 Temmuz Farkındalık Konferansı açılış konuşmasını yaptı.

Resim

MENFUR GİRİŞİMİ HALKIMIZ AKAMETE UĞRATTI

Varol, 15 Temmuz 2016’da milletin iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline yönelik FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara inerek namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısında milletinden aldığı güç ile dimdik durarak bu talihsiz ve menfur girişimi akamete uğrattığını belirtti.

Varol, “Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimiz, o gece adeta ölümü göze alarak sokakları, meydanları doldurmuş ve isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Şüphesiz ki milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz Milletimiz bu duyarlılığıyla, saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek tarihimizin gurur dolu en önemli sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir” diye konuştu.

Resim

Vali Varol, Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, “Biz bu destanı unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şehit olan vatan evlatlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor, gazilerimize de Yüce Allah'tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum" dedi.

Resim

Ardından tarihçi ve eğitimci Mehmet Emin Öz, “Türkiye’de Darbeler” adlı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Program, İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsünde düzenlenen, Vali Varol’un ve İl Protokol Üyeleri’nin katıldığı “Bayrak Yürüyüşü” ile devam etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum