Orduyu sel aldı, can kaybı yok;

Orduyu sel aldı, can kaybı yok

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gürgentepe ve Çamaş’taki yağışlar sonucu 73 konut ve işyerini su bastığını, muhtelif heyelanlar olduğunu belirterek, “31 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yaralı ve can kaybımız yoktur şükür. 298 iş makinesi ve 418 personelle devletimizin ilgili birimleri sahadadır” dedi....

Ordu'da etkili olan sağanak taşkınlara neden oldu. Ev ve iş yerleri zarar görürken, balıkçı tekneleri battı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bölgede yaşananlara dair açıklama yaparak sel ve heyelan sonrası ortaya çıkan bilançoyu duyurdu.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), Ordu'da meydana gelen afetle ilgili yapılan açıklamada; kırsal alanda 253 heyelan meydana geldiği belirtildi.

Ordu'nun Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinde aralıklarla aşırı yağış meydana geldi.

112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla 32 mahsur kalma, 76 konut ve iş yeri su baskını ile 28 konutu etkileyen heyelan ihbarı alındı.


Yol açma ve temizleme çalışmalarına Karayolları, DSİ ve Belediyelere ait 298 iş makinesi ve 418 personel ile müdahale edildi.

Mahsur kalan vatandaşlar AFAD ve belediye ekipleri tarafından güvenli bölgeye alındı.

Çalışmalara destek vermek amacıyla AFAD Samsun İl Müdürlüğü'nden ekip görevlendirildi.

Zarar ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

İTFAİYE ERİ SIRTINTA TAŞIDI

Yağışın şiddetlenmesi sonucu Çamaş ilçesine bağlı Budak Mahallesi'nde yaşayan Cemal ile Fatma Duymaz çiftinin evinin çevresine su ve çamur birikti.

Evin heyelana karşı risk oluşturduğu ihbarı üzerine bölgeye Afad, itfaiye ve Çamaş Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler çifti evden tahliye etti.

Bu sırada bir itfaiye eri, Fatma Duymaz'ı sırtına alarak araca kadar taşıdı.

SON DAKİKA! Ordu’yu sel vurdu! Bilançoyu AFAD açıkladı

Duymaz çifti, Fatsa ilçesinde bir otele yerleştirildi.

Öte yandan Perşembe ilçesine bağlı Efirli Mahallesi'ndeki Akçaova Irmağı'nda Adem Arslan, traktörünü yıkamak istediği sırada aracıyla birlikte akıntıya kapılarak sürüklendi.

Arslan, suda devrilen traktörün üzerine çıkarak yardım istedi. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ile AFAD ekipleri sevk edildi. Sürücü Arslan, halat yardımıyla bulunduğu yerden kıyıya çıkarıldı.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum