Gelecek topraksız tarımda;

Gelecek topraksız tarımda

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, dünya nüfusunun artarken tarım alanlarının azaldığını belirterek, “En küçük alandan en yüksek verimin alınması gerekiyor. Topraksız tarım da bu yüzden çok kıymetli. Üstelik yılda birden fazla kez ürün elde edilebiliyor” dedi....

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Elmalı’da faaliyet gösteren Arı Tarım’ın, modern teknolojiler kullanılarak bitkilerin ihtiyaçları olan besinin toprak yerine özel olarak hazırlanan solüsyondan karşılanarak topraksız tarımın yapıldığı serasında incelemelerde bulundu.

Vali Ersin Yazıcı, Erhan ve Serkan Arı kardeşler tarafından 40 dekar alan üzerinde topraksız tarım yapılarak elde edilen salkım domates serasını ziyaret ederek, firma yetkilisi Erhan Arı’dan bilgiler aldı.

Resim

Ziyarette konuşan firma sahibi Ziraat Mühendisi Erhan Arı, firmalarını 2018 yılında 18 dekarlık alan üzerine kurarak topraksız tarıma başladıklarını ve geçen yıl da bu alanı 40 dekar alana çıkarttıklarını söyledi. Serada topraksız tarım yaparak salkım domates yetiştiren Arı, “Yetiştirdiğimiz ürünleri zincir marketlere, yurt içi ve yurt dışına pazarlıyoruz. Sezonumuz kasım ayına kadar devam ediyor. Ürünlerimizi özel ambalajlarda muhafaza ediyoruz. Topraksız tarımda Elmalı’daki iki işletmeden biriyiz. En büyük özelliğimiz topraksız tarımda en az kimyasalı kullanarak yani gıda güvenliğini yüksek seviyede tutarak üretim yapmamızdır. İnsan sağlığı bizim için çok önemli.” dedi.

Resim

TARIMIN GELECEĞİ TOPRAKSIZ

Tarımın geleceği için topraksız tarımın geliştirilmesi ve üretiminin arttırılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Dünya nüfusu artıyor ve tarım alanları azalıyor. Bu yüzden en küçük alandan en yüksek verimin alınması gerekiyor. Topraksız tarım da bu yüzden çok kıymetli çünkü toprağa ya da büyük bir alana ihtiyaç duyulmadan üretim yapılabiliyor. Üstelik yılda birden fazla kez ürün elde edilebiliyor. Bu yüzden insanlık adına geleceğe yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum