Kayısının başkenti festivalle renklendi;

Kayısının başkenti festivalle renklendi

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 25. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali başladı. Malatya Valiliği önünde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın da katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu....

Mehter takımın da katıldığı kortejde katılımcılar İnönü Caddesi'nden Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yaklaşık bir kilometre yürüdü.

Binali Yıldırım, törende konuşma yapacağı kürsüye çıktığında çalan "Malatya Malatya bulunmaz eşin" türküsüne eşlik etti.

Malatyalıların harika olduğunu belirten Yıldırım, bugün kentte muazzam bir coşku ve heyecan yaşandığını söyledi.

Resim

MALATYA TEK YÜREK

Yıldırım, şöyle konuştu: "Bugün bir başka güzelliği yaşıyoruz. Bugün Malatya tek yürek. İşte hepimizin görmek istediği, hepimizin özlediği fotoğraf burada. Farklı görüşten hemşehrilerimizin, farklı siyasi partilerin üst düzey yöneticilerinin ve il temsilcilerinin, muhalefetiyle, iktidarıyla tek yürek olduğu Malatya için, kayısı için bir oldukları, beraber oldukları bu önemli festival gerçekten ülkemiz adına Malatya adına gurur verici bir birliktelik.”

25'inci Kayısı Festivali başladı - Malatya Haberleri

MALATYANIN BAYRAMI

Malatya Valisi Hulusi Şahin ise festivalin Malatyalıların birliğinin, beraberliğinin coşkusu, şenliği, bayramı niteliğinde olduğunu söyledi. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, "Festival, birliğimizin, beraberliğimizin bir nişanesi olarak çok uzun yıllar devam edecek." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da festivalin Malatya'nın birlik ve beraberliğine katkıda bulunmasını temenni etti.

25. Kayısı Festivali renkli görüntüler ile başladı - Kültür - Sanat -  Malatya Time

Programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kaymakamlar, belediye başkanları, diğer ilgililer ve davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dört gün sürecek festival boyunca çeşitli yarışmalar ve konserler düzenlenecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum