Kene avcısı keklikler doğayla buluştu;

Kene avcısı keklikler doğayla buluştu

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla 40 mahallede salımı planlanan 800 keklikten 120 adeti Naip Mahallesi baraj mevkiinde ormanlık alana bırakıldı....

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Afyon Şuhut Keklik Üretim İstasyonu’nda üretilen ve il sınırları içerisinde 40 mahallede salımı planlanan 800 adet çil keklikten 120 adeti Naip Mahallesi baraj mevkiinde ormanlık alana salındı.

Keklikler, doğal popülasyonların desteklenmesi ve yeni popülasyonların oluşturulmasını sağlamak, nesli tükenmekte olan veya tehlike altında olan türlerin popülasyonlarını arttırmak, genetik çeşitliliği sürdürmek ve doğa koruma konusunda farkındalığı arttırmak için düzenli olarak doğaya salınıyor.

Resim

14 BİN KEKLİK OLDU

Bu kapsamda Tekirdağ’da 2013 yılından bu yana doğaya salımı devam eden 13.250 adet kekliğe ek olarak 2022 yılında salınması planlanan 800 adet çil keklik ile, şehirde doğaya salınan toplam keklik sayısı 14.050 oldu.

Keklik salınımında konuşan Vali Yıldırım, “Doğadaki dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi keklik salınımını her sene yapıyoruz. Bu canlılarımızın popülasyonunu sağlamasını temin etmek gayreti içerisindeyiz. Keklikler doğal denge sağlıyor. Özellikle Kırım Kongo Hastalığını yayan kene zararlısını avlıyorlar. Hiçbir şey bırakmıyorlar. Doğal hayat için son derece faydalı hayvanlar.” dedi

Resim

Programda Vali Aziz Yıldırım’a, Süleymanpaşa Kaymakam Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutan V. Albay Mustafa Çetinkaya, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdür V. Figen Yalçın eşlik etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum