Nusaybin’de Wushu Şampiyonası;

Nusaybin’de Wushu Şampiyonası

Mardin'in Nusaybin ilçesinde farklı illerden 375 sporcunun katılımıyla "Dünyanın İlk Üniversitesi Nisibis Akademi İller Arası Nusaybin Wushu Kung Fu Şampiyonası" gerçekleştirildi....

Nusaybin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen şampiyona, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Nusaybin'in geçmişteki kötü algısını kırmaya çalıştıklarını söyledi.  Nusaybin'de spor, kültür, eğitim gibi birçok alanda ciddi atılımlar yapıldığını aktaran Kayabaşı, "Ülkemizin 14 ilinden 375 sporcumuzu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı Nusaybin'de ağırlamaktan onur duyduk” dedi.

Resim

KUZULARIMIZI DAĞDAKİ ÇAKALLARA YEM ETMEYECEĞİZ

Adını güzel etkinliklerle duyurmaya çalışan, örnek bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bölgemizin yavruları, çocukları bizim için kıymetlidir. Allah'ın izniyle Nusaybin'in kuzularını, bölgemizin kuzularını dağdaki çakallara yem etmeyeceğiz" dedi.

Nusaybin'i sporun merkezi yapmayı hedeflediklerini ifade eden Kayabaşı, gençleri sporla ve benzeri etkinliklerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Şampiyonada İstanbul, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Hatay, Kars, Siirt, Kahramanmaraş, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Bitlis ve Malatya'dan gelen sporcular mücadele etti.

Resim

ŞAMPİYONLARA ÖDÜL

Şampiyonunun sonunda Minik, Yıldız, Genç, Büyükler Kadın - Erkek Sanda Turnuvasında yapılan final müsabakalarının ardından madalya almaya hak kazanan 300 sporcu için ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Taner Karadağlı ve TWF Mardin İl Temsilcisi Mahmut Turgut tarafından dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

Resim

Şampiyonanın bitimi sonrası sporcular ve antrenörleri, Dünyanın İlk Üniversitesi Nisibis Akademi (Mor Yakup Kilisesi) ile Zeynel Abidin Camii ve Külliyesini ziyaret etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum