Muhtarları Vali Konağı’nda ağırladı;

Muhtarları Vali Konağı’nda ağırladı

Batman Valisi Ekrem Canalp, Vali konutunda düzenlenen programda, Sason ilçesinin mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Vali Canalp, muhtarlığın devletle halk arasındaki en güçlü bağ, en güçlü iletişim organı olduğunu ifade etti....

Sahip olduğumuz en önemli müessesenin muhtarlık müessesesi olduğunu vurgulayan Vali Canalp, “Çünkü biz hepimiz biliyoruz ki bizim halkımız yerel yönetimlerde üst kademelere ulaşamıyor olsa bile mahallesinde olsun köyünde olsun muhtarına her zaman ulaşır. Hepimiz şunu biliyoruz ki eğer muhtarımızın ağzından bir şeyler dökülüyorsa o söz mahallenin, köyün sözüdür, ortak ifadesidir, ortak düşüncesidir. Biz muhtarlarımıza, muhtarlık müessesemize her zaman için çok değer veriyoruz ve bir eylem planı çerçevesinde, bu müesseseyi güçlü kılabilmek için her türlü çaba ve gayreti göstermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Resim

BEN DE KÖYLERİ ZİYARET EDECEĞİM

Daha önce de diğer ilçelerdeki muhtarlarla beraber olduğunu anlatan Vali Canalp, şöyle devam etti: “Hepinizin bildiği gibi bizler belli kamu hizmetlerini yapıyoruz. Su şebekesi döşüyoruz, kanalizasyon şebekesi yapıyoruz, yol yapıyoruz, pek çok hizmeti etkin şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Ama bu yetmiyor. Aynı zamanda gönüllerimizin de bir olması gerekiyor, gönüllerimizin de bir kalması gerekiyor. O birliği sağlamak için de önce bir tanış olmamız gerekiyor. Tanış olduktan sonra da aramızdaki iletişimi diyaloğu sürekli kılacak yöntemi bulmamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi bugün bir arada bu kahvaltıda yan yana gelmektir. Bir sonraki aşamada eğer kabul buyurursanız ben de sizleri köylerinizde, mahallenizde ilgili daire müdürü arkadaşlarımla beraber ziyaret etmek isterim. O şeref o onur bize ait olacaktır.”

Resim

Kahvaltıya Sason Köy ve Mahalle muhtarlarının yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Emin Keskin ile Belediye Muhtarlıklar Müdürü Ömer Zengin katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum