Hurda malzemelerle kütüphane kuruyorlar;

Hurda malzemelerle kütüphane kuruyorlar

Hayat boyu öğrenme kurumlarında geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında geri dönüşüm kütüphaneleri kurulmaya devam ediyor. Buna göre ülke genelindeki halk eğitimi merkezlerinde geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan geri dönüşüm kütüphanesi 525’i geçti....

Her ilde en az bir hayat boyu öğrenme kurumuna geri dönüşüm malzemeleri ile oluşturulan geri dönüşüm kütüphanesinin kazandırılmasının amaçlandığı çalışmada, tüm illerde halk eğitimi merkezlerinden kısa süre içerisinde dikkat çekici sonuçlar alındı.

Buna göre ülke genelindeki halk eğitimi merkezlerinde geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan 525 geri dönüşüm kütüphanesi tamamlandı. Halen çalışmaları devam eden geri dönüşüm kütüphaneleri de bulunuyor.

Resim

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Geri Dönüşüm Kütüphanesi" de bu kervana katıldı. Protokol üyeleriyle geri dönüşüm kütüphanesinin açılışını yapan ve kütüphaneyi gezen İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sıfır Atık Kütüphanesi Projesinde Muğla, Türkiye Üçüncüsü Oldu - Muğla

ATIL ÜRÜNLER ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR

Ülke genelinde halk eğitim merkezlerinde kurulan kütüphanelerde, kaynakların etkin ve verimli kullanıldığı, geri dönüşümün ekonominin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiği, üretim ve tüketim kültürünün oluşturulmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Kütüphaneler sayesinde evlerde ya da atölyelerde kullanılmayan atıl durumdaki ürünlerin bir araya getirilmesiyle neler yapılabileceği görülüyor.

Sıfır atık kütüphanede hayat buldu - Son Dakika Haberleri

HURDA MALZEMELER DEĞERLENİYOR

Sıfır Atık Projesi'ne bağlı kalarak hurda malzemelerden neler yapabilir düşüncesiyle ürünler geliştirilirken, kursiyerlerde geri dönüşüm bilinci, yaratıcılıkları ve el becerileri de geliştirilmiş oluyor.

Halk eğitim merkezlerinde öğretmen, usta öğretici, kursiyer ve ailelerinde oluşan bu bilincin, toplumun tüm kesimlerinde oluşturulması ve uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla halk eğitimi merkezlerine gelen tüm vatandaşlar, geri dönüşüm kütüphanelerinden faydalanabiliyor.

ÖĞRENCİLERİN ATIK MALZEMELERDEN KURDUĞU KÜTÜPHANE ÖRNEK OLDU - DOĞUBAYAZIT  HALKIN SESİ GAZETESİ

KÜTÜPHANELERİN SAYISI ARTIYOR

Geri dönüşüm kütüphanelerinde kitap sayısı her geçen gün artarken, bu kütüphanelere vatandaşlarla birlikte öğretmenler, usta öğreticiler ve kursiyerler de kitap bağışlıyor. Bu kurumlarda 35 bin olan kitap sayısı, geri dönüşüm kütüphaneleri ile 117 bini geçti. 2021 yılında bulunan kitap sayısı 65 bin iken 25 Nisan 2022 tarihi itibarıyla kitap sayısı 309 bini geçti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum