Söğüt Domates Festivali 17. kez coşkuyla başladı
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Söğüt Belediyesi Geleneksel 17. Domates ve Kültür Festivali açılış törenine katıldı. Arslantaş, Söğüt domatesini muadillerinden ayıran benzersiz tadın kaynağının, gece gündüz farkının fazla olduğu Söğüt iklimi olduğunu belirtti....
Söğüt programına Domates Serası incelemeleri ile başlayan Vali Arslantaş, Yayla Domatesinin başkenti olarak anılan, ilin örtü altı yetiştiriciliğinin öncü beldelerinden Söğüt'te bu yıl 17'incisi düzenlenen Geleneksel Söğüt Domates Kültür Festivali kapsamında yapılan en iyi sera yarışmasında dereceye giren üreticileri ziyaret ederek örnek seralarda incelemede bulundu.
Bu yılki verim ve pazar durumu konularında üreticiler ve yetkililerden bilgiler alan Vali Arslantaş, dereceye giren çiftçileri tebrik ederek hayırlı, bereketli, bol kazançlı bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.
Buradaki incelemelerinin ardından festival alanına geçen Vali Arslantaş, 29-30-31 Temmuz tarihlerinde üç gün sürecek festivalin açılışı ile Söğüt Beldesine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı.
Vali Arslantaş törende yaptığı konuşmada üreten, çalışkan Söğüt halkına bereketli bir sezon dileyerek, hayırlı, eğlenceli festival geçirmelerini diledi.
Söğüt Belediye Başkanı Ayhan Yurdasiper, Çavdır Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Milletvekili Bayram Özçelik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sadir Durmaz ve Vali Arslantaş’ın konuşmaları sonrası, dereceye giren üretici çiftçilere ödül ve paketleri takdim edildi.
SÖĞÜT DOMATESİNİN TADI İKLİMDEN
Vali Arslantaş törende yaptığı konuşmada, “1420 rakımlı Söğüt beldemizin kaderi, iki binli yıllarda Antalya, Kumluca ve Finike’ye domates işçisi olarak giden Söğütlüler sayesinde değişmiştir. Öncelikle domates yetiştiriciliğini ve ardından ortaklık müessesiyle ürün arz ve pazarlama usullerini öğrenen Söğütlüler, iki bin yılından önce ağaç seralarda başlayan Söğüt’ün domates serencamını başka bir irtifaya çıkartmışlardır” dedi.
Söğüt domatesini muadillerinden ayıran benzersiz tadın kaynağının, gece gündüz farkının fazla olduğu Söğüt iklimi olduğunu anlatan Vali, “Bu sayede raf ömrü uzun, dayanıklı, aroması ve lezzetiyle öne çıkan yayla domatesi yurt içi ve yurt dışı pazarında ilgi görmektedir.
Tozlaşmanın Bambu arı marifetiyle yapıldığı seralarımızda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün katkılarıyla kalıntısız gübreler kullanılmakta, hormonsuz ve tam organik leziz ürünler yetiştirilmektedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.