Cudi Dağı'nda festival coşkusu;

Cudi Dağı'nda festival coşkusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şırnak Valiliği ve Belediye iş birliğiyle Cudi Dağı Sefine bölgesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Cudi Festivali"nin açılışına katıldı....

Soylu, “Birbirinizle, Kürtlüğünüzle, Müslümanlığınızla, bu büyük medeniyetle gurur duyun. Geleceğe büyük bir miras bırakıyorsunuz. Kurulan oyunu, tezgahları siz bozdunuz. Huzur yolculuğunuz hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Alana gelirken Kürtçe kendilerine "Hoş geldiniz" denildiğini kaydeden Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkçe o kadar güzel sözler söylediler ve anlattılar ki salavatı şerifeler getirdiler. Buradan muradım şudur, anlattıklarımızın hepsi bizim zenginliğimizdir. Kim bundan vazgeçmeyi istiyorsa, bilmelisiniz ki Cudi'ye, Sefine'ye ihanet ediyordur, Hz. Nuh'un bize bıraktığı emanetlere, bizim medeniyetimize ihanet ediyordur.”


Daha yapacak çok işleri olduğunu aktaran Soylu, "Huzuru Diyarbakır'a, Ağrı Dağı'na, Tendürek Dağı'na, Hakuk'a, Avaşin'e, Basyan'a kadar, Şam'a, Tahran'a, Bağdat'a, Yemen'e, Libya'ya, Balkanlara, Orta Doğu'ya ve ta Kafkaslara getirmek bizim sorumluluğumuzdur. İnşallah sağ kalırsak da görürsek gecenin ikisine, üçüne kadar, Silopi'den Şırnak, Cizre'ye kadar sokaklarda nasıl geziyorsanız, bilirsiniz ki bir kardeşiniz olarak söylüyorum, aynısı Şam'da, Halep'te, Bağdat'ta ve bütün Müslüman diyarlarında olacak” diye konuştu.


DAĞLAR ARTIK FESTİVALLE ANILIYOR

Vali Osman Bilgin de bu dağların terörden temizlenerek artık özlem duydukları festivallerle anılmaya başladığını, vatandaşların yaşamlarını güzelleştirmek için faaliyet gösteren alanlar olduğunu söyledi.

"Çok şükür yüce Allah bizlere bu günleri nasip etti. Evet Cudi'de Nuh tufanı sonrası nasıl ki yeniden bir doğuş, medeniyetlerin doğuşunu simgeleyen bir yerse aynı şekilde bugün Şırnak'ımız da bu duygular etrafında birlikte olmak ve birlikte hareket etmenin güzelliğini, sevincini ve mutluluğunu yaşıyor. Bundan sonra da Şırnak'ımız çok şükür ki Nuh tufanında zalimlerin helak olması gibi bölücü terör örgütünün de helak olmasıyla birlikte artık bölücü terör örgütünün propagandasıyla değil festivallerle, ticaretle, turizmle anılan bir kent olmuştur." diyen Bilgin, kentin güzel şekilde anılmasına vesile olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu'ya Şırnaklılar adına teşekkür etti.

Şırnak’ta halk, Cudi Dağı’na akın etti... Terörle anılan bölgedeki festivale yoğun ilgi

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DUA ETTİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua etti.

Bakan Soylu ve beraberindekiler geminin indiği yer olarak rivayet edilen alanda şükür namazı kıldı, güvercinler uçurdu.

Şırnak Belediyesine bağlı Gençlik Merkezi erbane ekibi eşliğinde sefine bölgesine çıkılmasıyla başlayan festivalde, Şırnak Yamaç Paraşütü ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri gösteri uçuşu yaptı.

Resim

Festival alanına geçen vatandaşlar müzik eşliğinde halaylar çekti.

Valilik ve Belediyenin kurduğu çadırlarda vatandaşlara tatlı ve yemek ikramı yapıldı. Aile Destek Merkezinin açtığı stantlarda ürünler sergilendi, aileler alanda piknik yaptı, Grup Tillo ve Hatay Medeniyetler Korosu konser verdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum