Şehit annesinin isteğini yerine getirdi;

Şehit annesinin isteğini yerine getirdi

Konya Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, 1989 yılında Şırnak’ta şehit olan Birol Dağlı’nın annesi Fatma Dağlı’nın isteğini yerine getirdi. Fatma teyzenin çok kötü durumdaki evinin tadilatını yaptıran Bertan, “Ne yaparsak yapalım, ödediğiniz bedeli ödeyemeyiz. Tüm imkanları seferber etsek bile şehidimin saçının bir teline denk gelemez. Bir ölür bin diriliriz” dedi....

Resim

Sık sık vatandaşları ve şehit ailelerini ziyaret eden Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, 1989 yılında Silopi’de şehit olan ve ismi ilçede çok programlı liseye verilen Birol Dağlı’nın ailesini ziyareti sırasında evlerinin ‘çok kötü’ durumuna şahit oldu.

Resim

EV ÇOK KÖTÜ DURUMDAYDI

Kaymakam Bertan, “Annemizin oturduğu konutun çok kötü durumda olduğuna bizzat şahit oldum. Annemizin talebini sorduğumda hiçbir şey istemiyorum devletime yük olmak istemiyorum dedi. Böyle bir nezaket örneği gösteren annemizin durumuna gönlüm razı olmadı. ‘Siz devletimin yükünü taşıyan kıymetli annemizsiniz’ deyip Allah’ın izniyle ev sorununu çözeceğimizin sözünü verdim” diye konuştu.

Resim

EVİN TADİLATINI YAPTIK

Belediye Başkanına durumu aktarıp birlikte bu durumu çözmeleri gerektiğini aktaran Kaymakam Bertan, “Sonra belediyemizin de katkılarıyla birlikte evinin tadilatını yapmış olduk. Ve şükürler olsun ki sözümüzü tuttuk. En değerli hazinemiz olan şehidimin emanetinden beş vakit namazda ismen dua alıyorum elhamdülillah” dedi.


İsa Bertan, "Anahtarının sevgi olduğu, dua kapısı annelerimizin hakkını devlet olarak sunduğumuz hiçbir maddi imkanla ödeyemeyeceğimizi bilsek de ufacık bir tebessüm ve içten bir sarılma ile teselli bulmak yüreğimizi ısıttı. Rabbim omzumuzdan anne elini, üzerimizden dualarını eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum