Dünya Düzce Günleri dualarla başladı;

Dünya Düzce Günleri dualarla başladı

Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilmesi planlanan Dünya Düzce Günleri’nin ilki Konuralp Gazi’nin türbesinde okunan dualarla başladı. Düzce Valisi Cevdet Atay ve Belediye Başkanı Faruk Özlü, tüm dünyadaki Düzcelileri bu etkinliğe ortak etmek istediklerini söyledi....

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan programla 81 Dünya Düzce Günleri kapsamında her yıl 8’nci ayın 1’inde etkinlikler düzenlenerek Düzce Günlerinin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda ilk etkinlikler Düzce’nin fatihi Konuralp Gazi türbesinde okunan dualarla başladı.


8. AYIN 1'İNDE (81) 8 GÜN

Düzce Valisi Cevdet Atay Dünya Düzce Günlerinin hayırlı olmasını dileyerek, “Ağustos ayının 1’i bundan sonra Dünya Düzce günü olarak başlayacak. Sadece Düzcelileri değil tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Burada çok güzel bir tarih var. Muhteşem doğası var. Türkiye’nin en büyük şehirlerinin tam ortasında. Ulaşım çok kolay. Biz Düzce Belediye Başkanımızın nasıl gayret gösterdiğini çok iyi biliyoruz. Burada çok güzel bir proje başladı. İnşallah hayırlı olur” dedi.

Resim

DÜZCE FATİHİ'NİN TÜRBESİNDEN BAŞLATTIK

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de, “Biz düşündük Düzce’nin plakası 81, her yılın 8’nci ayın 1’nde 8 gün sürecek etkinlikler yapmayı planladık. Bize eleştiriler geldi. Düzce’de hiç etkinlik olmuyor dediler. Yaklaşık 2 yıl pandeminin tesiri ile zaman zaman sokaklara çıkamadığımız günler oldu. Böyle bir etkinlik yapmaya imkan yoktu. Pandeminin geçmesinin ardından böyle bir etkinlik planladık” dedi.

Bu etkinliği Düzce’yi fetheden Konuralp Gazi türbesinde başlattıklarını belirten Özlü, “Konuralp Gazi Düzce için çok önemli bir komutandır. İstanbul için Fatih Sultan Mehmet neyse Düzce için Konuralp gazi odur. Bu toprakları 1323 yılında fetheden ve biz torunlarına bırakan komutanımızı rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum