Amasra Yolcu Limanı ilk kruvaziyer gemisini ağırladı;

Amasra Yolcu Limanı ilk kruvaziyer gemisini ağırladı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Amasra Yolcu Limanına yanaşan ilk kruvaziyer gemisi olan Astoria Grande için düzenlenen karşılama törenine katıldı....

Bartın'ın tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfak kültürüyle de ünlü Amasra ilçesinde 78 milyon lira yatırımla yapımı tamamlanan yolcu limanı, ilk yolcu gemisini ağırladı.

Gemideki turistler, AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve ilçe belediye başkanları tarafından çiçekler ile Amasra Belediyesi bandosunun çaldığı şarkılarla karşılandı.


Vali Nurtaç Arslan, Amasra Yolcu Limanının ilin ve bölgenin yabancı turist çekme konusunda önemli bir görev üstleneceğini ifade etti.

Vali Arslan, Amasra Yolcu Limanının yapımında desteklerini esirgemeyen ve geçen yıl kasım ayında imzaladığı kararnameyle uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi deniz hudut kapısı olarak ilan eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.


GEMİYİ ZİYARET ETTİ

Daha sonra Vali Dr. Nurtaç Arslan, ilimiz protokolü ile birlikte Amasra Yolcu Limanına yanaşan ilk kruvaziyer gemisi olan Astoria Grande'yi ziyaret etti.

Amasra kuruvaziyer gemisi ağırladı
350 yolcu ve 300 personel taşıyan, Rusya’dan yola çıkan ve İstanbul'dan sonra Amasra’ya gelen kruvaziyer gemisini gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Arslan, önümüzdeki günlerde daha fazla kruvaziyer gemisinin Amasra Yolcu Limanına gelmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum