Antalya’ya gelen turist sayısı 7 milyonu geçti;

Antalya’ya gelen turist sayısı 7 milyonu geçti

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yılbaşından bugüne kadar hava yoluyla kente gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu aştığını açıkladı. Vali Yazıcı, 'Turizm sayılarımızdaki yükselişi el birliğiyle daha da ileriye taşıyacağız dedi....

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı 7 milyonu geçti. 5 Ağustos itibarıyla Antalya ve Gazipaşa havalimanlarına inen turist sayısı 7 milyon 076 bin 937'ye ulaştı.

Güvenli Turizm Sertifikaları, alternatif turizm kolları ve dünyanın en kaliteli 5 yıldızlı otelleriyle Akdeniz çanağındaki en iyi ve en çok tercih edilen şehir olan Antalya, pandemi döneminin etkisini azaltmasıyla turizm rekorları kıran eski günlerine geri döndü.

Tüm Zamanların Rekoru: Antalya'ya Gelen Turist Sayısı 14 Milyonu Geçti

ANTALYA ESKİ REKORLU GÜNLERİNE DÖNDÜ

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre 1 Ocak-5 Ağustos tarihleri arasında Antalya'ya hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %91 artarak 7 milyon 076 bin 937 oldu.

2021 yılının aynı döneminde gelen turist sayısı ise 3 milyon 705 bin 771 olmuştu.

2021 yılı Ağustos ayının ilk 5 gününde hava yoluyla Antalya’ya giriş yapan turist sayısı 311 bin 089 iken 2022 yılının Ağustos ayının ilk 5 gününde hava yoluyla Antalya’ya gelen turist sayısı %25 artarak 388 bin 431 oldu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum