Urfalılar Valisine sahip çıktı;

Urfalılar Valisine sahip çıktı

Cumhuriyet Gazetesi’nin, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın 2 ay önceki kentin sevilen İslam alimleri ile buluşmasını eleştirerek ‘görevden el çektirilmesini’ istemesine Şanlıurfalılar sert tepki gösterdi. Vali Ayhan’a destek mesajı yağdıran Urfalılar, “Valimiz camiyi de cemevini, şeyhi de alevi dedesini de ziyaret eder. Valimizin toplumun tüm taraflarını kucaklaması eleştirilecek değil takdir edilecek bir durum” dedi....

Cumhuriyet Gazetesi bugünkü birinci sayfasında Vali Salih Ayhan'ın 11 Mayıs’taki din alimleri ile görüşmesini, "Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın 'şeyh' sevgisi!" başlığı ile gündeme taşıdı. Haberde eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nın “Vali, görev sınırlarını aşmıştır. Görevden el çektirilmeli ve hakkında adli işlem yapılmalıdır” sözlerine yer verildi. Haberi tepkiyle karşılayan ve Vali Ayhan’ın toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı tavrını bilen Şanlıurfalılar, bir anlama veremedikleri haberi ‘28 Şubat mantığı’ ve ‘art niyetli’ buldu.


CEMEVİNDE SEMAH EĞİTİMİNİ İZLEDİ

Göreve geldiğinden bu yana sık sık vatandaşlarla görüşen, toplumun farklı kesimlerindeki sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Vali Salih Ayhan, 4 Temmuz 2022'de Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Kısas Mahallesi'ne giderek buradaki gençlerle buluşmuş, Cemevini de ziyaret ederek semah eğitimi alan çocuklarla sohbet etmişti.

Ezidi Kanaat Önderi Ali Yüksel ve beraberindeki heyeti de makamında kabul ederek görüşen Vali Ayhan, Muharrem Ayı dolayısıyla dün de cemevi ziyareti yapmış, cemevindeki vatandaşlarla hasbihal etmişti.

Resim

VALİYE DESTEK MESAJI YAĞDI

Destek mesajlarından bazıları ise şöyle:

Cengiz Aksan: Vali Salih Ayhan'ın toplumun değerlerine ve değerlilerine verdiği önemin ne kadar doğru olduğunu Cumhuriyetin bunu gündem yapması ile bir kez daha gördük. Ayhan sadece alimleri değil, Alevi kardeşlerimizi ve Cemevlerini de ziyaret edip ilgileniyor. Ama bunu görmezler. Vali'nin görevi tam da bu…Toplumun her kesimi ile ilgili olmak. Aynı Salih Ayhan aynı ilgiyi Pir'lere de gösteriyor. Ama bunu görmezler..

Mehmet Kuş: Bölgenin manevi kanaat önderlerini ziyaret etmek, bölgedeki tüm kesimlerle kucaklaşmak, birlikte olmak bizler için onurdur.

Doç.Dr. Abdulkerim Gök: Hademe-i Devlet olan Vali Salih Ayhan’ın ayrım yapmadan herkesi kucaklaması, belli ki yine marjinal bir kesimi rahatsız etmiş. Devletin Valisi her yerde ve platformda vatandaşı dinlemesinden daha doğal ne olabilir. Milletin Valisi Yalnız değildir.

MİLLETİN VALİSİ YALNIZ DEĞİLDİR

M.Fatih Altıngöz: İslam düşmanı Cumhuriyet Gazetesi, sizin devriniz geçti, bu ülkede Şeyhleri de, Alimleri de, Hocaları da hem sevmek, hem savunmak, hem de ziyaret etmek artık SERBEST. Bunu Cumhurbaşkanı da yapar, Bakan da yapar, Vali de yapar. Valimiz Salih Ayhan Abimiz varolsun.

Halit Açar: Türkiye toplumunu, bütün ve güçlü kılan, manevi dinamikleridir. Öyle ki vatanın, düzenli ordusu ve imkanı yokken dahi, işgal ve terör ile parçalanmasına karşı bütünlüğün muhafazasını sağlayan da manevi dinamikler olmuştur. Din bezirganlığı yapanlardan elbette bizarız!

Resim

Cemile Bayraktar: "Vali, sorumlu olduğu ilin geleneğinden de gerçeğinden de sorumludur. Laiklik adı altında din karşıtlığı yapan kesim, ülkede 'yobazın sadece tarikatlarda yetişmediğinin' göstergesi. AKP hala niye oy alıyor? Aşağıdaki gibiler sayesinde 'AKP giderse din gider' sanıldığı için... Şanlıurfa valisi, Cemevi ziyaretinde de bulunmuş bunu da haber yapın, atlamışsınız."

Av. İbrahim Eyyüpoğlu: "Vali bey papaz veya piskoposu ziyaret etseydi sizin tarafınızca haber değeri olmazdı… Demek ki Valimiz Sayın Salih Ayhan doğru yolda."

Mehmet Cafer: "Kemalizm zihniyeti bu işte. sizlerin din düşmanlığı yüzünden akp 20 yıldır iktidarda. bu din düşmanlığınız Millet ittifakına zarar veriyor. Saadet partili bir vatandaş olarak sizin bu zihniyetinizi kınıyorum sizi ve Kemalizmininizi.."

Özçelik: "Her kesime eşit, Sivas'ta da öyleydi, Şanlıurfa da aynı şekilde. Çamur at izi kalsın olsun biraz."

Halil Çavcı: "Ülkemizin yetiştirdiği çalışkan dürüst mülki idare amirlerini bu saçma sapan haberlerinizle itibarsızlaştıracağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Sn. valimizin kapısı geldiğin beri herkese açıktır. Ayrıca Şeyh İzzettin Aksan Şanlıurfa'nın manevi değerlerindendir."

Ekrem Demirbilek: "Vali bey toplum tarafından kabul görünce hemen saldırıya başladılar. Yüzde 99'u Müslüman olan bir toplumda bu ziyaretin neyi tartışma oluyor ki."

Sadık Sade: "Ülkenin tüm manevi değerlerine sahip çıkan Sn valimiz @valisalihayhan tebrik ederim 28 Şubat tarzı bu haberler manşet oluyorsa demek ki doğru yoldayız dün demokrasiye balans AYARI yapanların akıbetini (çişini tutamadığını) bu ülke gördü İT ürür KERVAN yürür Durmak yok yola devam."

Vali Salih Ayhan'a sosyal medyada destek yağdı...

Mahmut Barut: "28 Şubat tarzı habercilik anlayışı budur. Sarıklı cübbeli bir alimi görünce elektrik çarpmışa döner. Vali Ayhan, toplumun tüm değerlerine, tüm kesimlerine gereken ilgiyi yakınlığı göstermesi takdire şayandır. Başarılar diliyorum."

Abdurrahim Semavi: "Vali Salih Ayhan bölgenin gerçeğini bilen gören biridir Alimleri de ziyaret eder, cemevini de ziyaret eder Vali beyi hedefe koymak kepazeliktir."

Metin Girgin: "Bu cumhuriyet gazetesi sakallı birini gördüğü zaman hemen çıldırıyor. 28 Şubat ürünü bu zihniyet yok olmadı."

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum