Notalar Nemrut’tan yükselip dünya basınına ulaştı;

Notalar Nemrut’tan yükselip dünya basınına ulaştı

Kahta Kaymakamlığı’nın organize ettiği ‘Nemrut Perseid Buluşmaları’ konseri Türkiye’deki ulusal basınla birlikte dünya basınının da gündemine girdi. Kaymakam Selami Korkutata, bu tip organizasyonlarla Kahta, Adıyaman ve Nemrut’u dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini söyledi....

Kahta Kaymakamlığı'nın, ‘Battaniyeni al gel / Konser ve çorbalar bizden’ sloganıyla Nemrut Dağı’nda düzenlediği konserde Santuri Sedat Anar, kendisine def ile eşlik eden kardeşi Selahattin Anar ile birlikte yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir gece yaşatmıştı.

Gece yarısından sonra meteor yağmuru altında tarihe tanıklık etmeye gelen turistler sıcak çorba eşliğinde gökyüzünü gözlemlemişti.

ResimYENİ KONSERLER DÜZENLENECEK

Adıyaman Valiliği, Kahta Kaymakamlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından Nemrut Perseid buluşmaları çerçevesinde Nemrut Dağı’nda yeni konserler düzenleneceği belirtildi.


NEMRUT ULUSAL VE ULUSLARARASI MEDYADA

Nemrut Perseid buluşmaları ulusal basında geniş yer aldı. Gazete ve televizyonlar ‘Nemrut’tan yükselen notalar’a haberlerinde yer verdi. TRT World de haber bülteninde konseri dünyaya İngilizce olarak duyurdu.

Yabancı internet siteleri de haberlerinde Nemrut’taki etkinliği işleyerek ülkelerine Nemrut ve Kahta’yı anlattı.


2 BİN YIL ÖNCESİNE GİTMEK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ

Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, muhteşem bir atmosferde, gök taşlarının altında muhteşem konserler izlemek isteyenleri Kahta’ya davet etti. Yerli ve yabancı ziyaretçiler için kralların tahtında dinletiler hazırlayacaklarını belirten Kaymakam, tarihi heykellerin yanında 2 bin yıl öncesine gidip tarihi yaşamak isteyenleri Nemrut’un büyüsüne kapılmaya çağırdı.


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum