Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi Bursa’dan;

Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi Bursa’dan

Giresun Valisi Enver Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yılki finali Giresun'da yapılan "18. Ezanı Güzel Okuma Yarışması" programına katıldı....

Belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlileri, Giresun Merkez Çıtlakkale Mahallesi Seyyid Mehmet Paşa Camii’nde düzenlenen "18. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali" için yarıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında, personelin yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik ülke genelinde düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın Türkiye Finali programda katılımcılara hitap eden Vali Enver Ünlü, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli." dizelerini okudu.


Yarışmanın birlik ve dirliğe vesile olmasını temenni eden Vali Ünlü, "Sevgili Peygamberimizin talimatlarıyla ilk ezanı şerifi okuyarak İslam âlemine hediye eden Bilal-i Habeşi’nin değerli meslektaşları, bizleri günde 5 defa salaha ve felaha çağıran ve camilerimize davet eden değerli din gönüllülerini sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli jüri üyelerini, değerli başkanlarımı ve siz aziz cemaati saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Vali Ünlü, bu gibi yarışmaların gençler ve cami cemaati tarafından takip edilerek bir farkındalık oluşturması anlamında çok önemli olduğunu belirtti.

Resim

Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi başkanlığında; Doç. Dr. Fatih Koca, Doç. Dr. Mehmet Tıraçı, Dr. Ali Osman Alaca ve Ayasofya Camii Baş Müezzini Mehmet Hadi Duran'ın jüri üyesi olduğu 18. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali'ne 10 bölgeden 10 din görevlisi yarışmacı olarak yer aldı.

Yarışmanın sonunda Bursa'dan Orhaneli Çınarcık Mahallesi Camii İmam Hatibi Ramazan Aydemir birinci, İstanbul'dan Üsküdar Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Enes Özsoy ikinci, Elazığ'dan Merkez İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Yusuf Türk ise üçüncü oldu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum