298 bin kişi soyadını, 134 bin kişi adını değiştirdi;

298 bin kişi soyadını, 134 bin kişi adını değiştirdi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği başvurularında son tarihin 24 Aralık 2022 olduğunu duyurdu. Başvurular e-Devlet aracılığıyla da yapılabilecek. Bu kapsamda mahkeme kararına gerek kalmadan bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi ise adını değiştirdi....

SON TARİH 24 ARALIK

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, herhangi bir mahkeme kararına gerek olmadan sadece beyanla isim ve soy isim değişikliğinde son tarihi hatırlattı.

Buna göre vatandaşların, genel ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan ad ve soyadı değişikliği başvuruları, e-devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine 24 Aralık'a kadar yapabilecek.

Resim

MAHKEME KARARINA GEREK OLMUYOR

Nüfus Hizmetleri Kanunu’nunda yapılan değişiklikle Soyadı Kanunu’nun 3’üncü maddesine aykırı yazılan, yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişlikleri bulunan ad ve soyadları il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebiliyor.

Bu kapsamda, ülke genelinde il, ilçe nüfus müdürlüklerine yapılan başvurularla “Karakoyun, Top, Karpuz, Danabaş, Ördek, Kör, Camuz, Ahmak, Çakal, Malak, Armut, Davul” gibi isimler mahkeme kararı aranmaksızın değiştirildi.

Resim

Ayrıca, “Keser/Kevser, Fedme/ Fadime, Erturun/ Ertuğrul, Fiyaz/ Feyyaz, Hebibe/ Habibe, Vurkan/ Furkan, Mesüt/ Mesut, Turğut/ Turgut, Bünyami/ Bünyamin, Birifan/ Berivan, Buğlum/Buğlem, Müzüyen/Müzeyyen, Ristan/Rüstem, Yonis/Yunus, M.Ali/ Mehmet Ali vb. gibi” hatalı yazılan isimler bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın düzeltildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum