Erenler Cemevi’nin temeli atıldı;

Erenler Cemevi’nin temeli atıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi ilçesinde inşa edilecek olan Erenler Cemevi’nin Temel Atma Töreni’ne katıldı....

Törene Marmaraereğlisi Kaymakam Vekili Muhammet Safa Kömürcü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Sahil Güvenlik 88 Komutanlığı SG Yüzbaşı Burak Akanpınar, ilçe protokolü, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Erenler Cemevi Şube Başkanı İmam Yaman ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Ardından Erenler Cemevi Şube Başkanı İmam Yaman açılış konuşmasını yaptı. Sonrasında nefesler ve deyişler dinlendi, semahlar izlendi.

Resim

Vali Aziz Yıldırım, “İsmiyle müsemma Erenler Cemevi ve Kültür Merkezi inşallah seneye burada yükselecek bugünkü temel atma töreninden sonra bir dahaki Muharrem ayının oruçlarını, iftarlarını inşallah burada yapacağız” dedi.


Yıldırım şöyle devam etti: “1071’i temel alırsak yaklaşık bin yıldır ama biz biliyoruz ki daha öncesinde de bu topraklarda vardık ve biz iki bin yıldır bu topraklar üzerindeyiz, hep birlikteyiz, hep beraberiz. Gönüllerimiz bir, hedeflerimiz bir, kültürümüz bir ve biz bu kültürü hem yaşatmak hem de geliştirmek için hep beraberiz. Mevlevi hanede sema yaparız, cemevinde semah yaparız. Deyişler de bizimdir, ağıtlarda. Biz bu kültürle varız ve bundan sonra da hep birlikte bu kültürle beraber olacağız. Bizim aramızda ayrı gayrı yok ve bizim aramıza ayrı gayrı sokmaya gayret edenler hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum