Okuma yazma öğrenenler iş sahibi olacak;

Okuma yazma öğrenenler iş sahibi olacak

Bilecik Valiliği, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacıbaşı Vitra arasında eğitim ve istihdamı kapsayan işbirliği protokolü imzalandı....

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya tarafından imzalanan protokol kapsamında, 3 yıl geçerli olacak şekilde Bozüyük’te kadınlar için okuma -yazma ve istihdam seferberliği başlatıldı.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir ile EYAP Fabrika Direktörü Tuna Tümer’in imzaladığı 3 yıllık protokolle Bozüyük Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan okuma-yazma kursuna katılarak şartları sağlayan kadınların Eczacıbaşı Vitra Bozüyük Fabrikalarında istihdam edileceği belirtildi.

Resim

KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ İŞ GÜZELLEŞİR

Projenin ülkede bir ilki teşkil edeceğini belirterek kadın istihdamının üretimde sağlayacağı avantajlara değinen Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, “Kadın elinin değdiği her işte muhakkak bir güzellik meydana gelir. Kadın istihdamının artması ülkemizdeki üretimde de kalite artışına ortam hazırlayacağı inancındayız” dedi.

İstihdamın ve eğitimin birleştiği bu tür projelerin kadın işgücünü daha da değerli kıldığını belirten Vali Kızılkaya, “Proje kapsamında, kadınlarımız okuma – yazma öğrenerek hem kendilerini geliştirme fırsatı bulacak, hem de bu sayede iş sahibi olarak ekonomilerine katkı sağlayacak” ifadesini kullandı.

Protokol imzalanırken Vali Kızılkaya’nın yanı sıra Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir ve EYAP Fabrika Direktörü Tuna Tümer de hazır bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum