Tercan’da bal tadında festival;

Tercan’da bal tadında festival

Erzincan'ın Tercan ilçesinde kaymakamlık ile belediye tarafından yapılan konut, kentsel dönüşüm, sosyal donatı yatırımları ile bu yıl ikincisi düzenlenen bal festivalinin toplu açılışı yapıldı....

Erzincan’ın Tercan ilçesi Mama Hatun Kervansarayı yanında düzenlenen programa Son Başbakan Binali Yıldırım, Vali Mehmet Makas, milletvekilleri, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Tercanlı vatandaşlar tarafından coşku ile karşılanan Son Başbakan Binali Yıldırım ile Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, Tercan Belediyesini ziyaret ettikten sonra esnaf ziyareti yaptı. Ardından festival alanında kurulan bal stantlarını tek tek ziyaret eden Binali Yıldırım ve beraberindekiler bal üreticilerine bereketli kazançlar diledi.

Resim

Stant ziyaretinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda yapılan konuşmalarda Bal Festivalinin hayırlı olması ve toplu açılışı yapılan yatırımların vatandaşlara ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törende son olarak konuşan Binali Yıldırım, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Aramıza fitne sokmak isteyenlere gereken cevabın tarihte olduğu gibi bugün de vereceğiz. Her şey insanımızın rahatı için, hayat kalitesinin artması için. İlk günden bugüne bu anlayışla çalışıyoruz ve bugünlere geldik. Çok yol kat ettik. İkinci bir yüz yıla giriyoruz. 2023 sıradan bir yıl değil. Cumhuriyet'imizin 2. yüz yılına bismillah diyeceğiz” dedi.

 Binali Yıldırım ve beraberindekiler bal festivali açılışının ardından Tercan’ın Kargın Beldesi’nde Hayırsever İş İnsanı Ömer Gültekin tarafından yaptırılan ilk ve ortaokulun açılış törenine katıldı.

Resim

EĞİTİMDE ÖRNEK ŞEHİR

Vali Mehmet Makas, Hayırsever İş İnsanı Ömer Gültekin ve ailesine Erzincan eğitimine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Erzincan eğitimde son yıllarda öğretmen ve derslik konularında ülkemizin örnek şehirlerinden biri haline geldi. Devletimizin yanı sıra hayırseverlerimizin desteği ile öğrencilerimizin eğitimini modern dersliklerde sağlıyoruz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum