‘Cizre bizi, biz Cizre’yi tanıyacağız’;

‘Cizre bizi, biz Cizre’yi tanıyacağız’

Şırnak Cizre’nin ilk kadın kaymakamı ve bölgeye belediye başkan vekili olarak atanan ilk kadın kayyım olan Nazlı Demir, “Tanımakla başlar her şey. Cizre bizi biz Cizre’yi tanıyacağız ve her şey bambaşka olacak inşallah” dedi. Göreve şehit aileleri ve şehit mezarlarını ziyaret ederek başlayan Demir, çarşı ve caddelere çıkarak esnaf ve vatandaşlarla tanıştı....

Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde iki yıl görev yaptıktan sonra Cizre’ye Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak atanan Nazlı Demir, Nusaybin Caddesinde bulunan esnaflar ve vatandaşları ziyaret etti. Demir, esnafları işyerlerinde ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu. Esnaflar ile çay içerek hasbihal eden Kaymakam Demir, esnafların her zaman yanında olduklarını belirtti.

Resim

SICAK DİYALOGLAR

Sevgi Sokağında bulunan vatandaşlarla da bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşlarla sıcak diyaloglar gerçekleştiren Kaymakam / Belediye Başkan V. Nazlı Demir, sevgi sokağında bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların talep ve sorunlarını dinleyen Kaymakam Demir, sorunların çözümü konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Resim

TARİHİ YERLERİ GEZDİ

Kaymakam Nazlı Demir, Cizre’deki tarihi mekanları gezerek bilgiler aldı.

Kaymakam Demir, sırasıyla Tarihi Hamidiye Kışlası (Bırca Belek), Ulu Cami, Abdaliye Medresesi Mem u Zin türbesi, Hz. Nuh Cami, İsmail Ebul-iz El-Cezeri  ve Kırmızı Medreseyi ziyaret etti.

Kaymakam Demir’e ilçede bulunan tarihi mekanlarla ilgili bilgilendirmeler Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cüneyt Monis tarafından yapıldı.

Resim

Nazlı Demir, daha sonra Mehmet Ağa Kasrını ziyaret ederek, Belediye bünyesinde faaliyet yürüten ses sanatçılarının (Dengbejlerin) seslendirdiği şarkıları dinledi. Kaymakam Demir, Dengbej evinin bitişiğinde bulunan kentsel sit alanı içinde yer alan ve Belediyemizce kamulaştırılan iki katlı tarihi evde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Demirin gerçekleştirdiği ziyaretlere İlçe Müftüsü Süleyman Baran da eşlik etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum