Diyabetli çocuklar kampa girdi;

Diyabetli çocuklar kampa girdi

Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediyesi'nin ev sahipliğinde Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Güneydoğu Anadolu bölgesinde ve Mardin’de ilk kez düzenlenen ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ büyük ilgi gördü....

Diyabetli çocukların hayatını kolaylaştıran ve Nusaybin DSİ Piknik Alanı Tesislerinde başlayan kamp etkinliklerine bölge halkının yanı sıra Mardin’in merkez ve ilçelerinden çok sayıda diyabetli çocuk ve yakınları katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin organizatörlüğünde, Mardin Valiliği, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi katkılarıyla, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve dört gün sürecek ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ farkındalık etkinliğine 56 diyabetli çocuk ve aileleri katıldı.

‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ farkındalık etkinliğine katılarak diyabetli çocuklar ile yakından ilgilenen MAÜ Rektörü Prof. İbrahim Özcoşar, Nusaybin’in mevcut imkanlarını diyabetli çocuklara tahsis ederek ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ etkinliğinin düzenlenmesine yardımcı olan Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı’na diyabetli çocuklar ve MAÜ Tıp Fakültesi adına teşekkürlerini sundu.

Resim

KAYMAKAM KAYABAŞI’NA TEŞEKKÜR

Kaymakam Ercan Kayabaşı da, “Diyabetik rahatsızlığıyla mücadele eden yavrularımızın hayatlarını daha iyi idame edebilmeleri için bu rahatsızlıklarına kendi başlarına yetebilme hususunda atölye kıvamında bir kamp gerçekleştiriliyor. Ben başta rektör hocamız olmak üzere tüm tıp fakültesi hocalarımıza, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mardin sağlık alanında geleceğe koşar adımlarla ilerliyor. Bu noktada Nusaybin olarak biz de böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için mutluluk duyuyoruz” dedi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum