2.466 KPSS adayı sınavdan önce Nüfus'taydı;

2.466 KPSS adayı sınavdan önce Nüfus'taydı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için açık bulundurulan nüfus müdürlüklerinde 2 bin 466 adayının T.C. Kimlik Kartı başvurusunun alındığını belirterek, pazar günü gençlerin umutlarına ortak olan mesai arkadaşlarını tebrik etti....

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 31 Temmuz'da düzenlenen ancak iptal edildiğinden yeni takvime göre yeniden yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumları tamamlandı.

KPSS maratonunun ilk gününde sabah oturumunda adaylar, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini, öğleden sonra Eğitim Bilimleri testini yanıtladı.

Adaylara, sabah 10.15'te başlayan Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde 120 soruya karşılık 130 dakika, 14.45'te başlayan Eğitim Bilimleri testinde 80 soru için 100 dakika süre verildi.

31 Temmuz'da yapılan KPSS Lisans oturumlarının iptal edilmesinin ardından ertelenen oturumlar da 24 Eylül itibarıyla yapılacak.

Resim

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SON DAKİKA UMUDU OLDU

Nüfus Müdürlükleri, pazar günü olmasına rağmen KPSS öncesinde kimlik kartını kaybedenler veya unutanlar için açık bulunduruldu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, “Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için açık bulundurduğumuz nüfus müdürlüklerimizde 2 bin 466 sınav adayımızın T.C. Kimlik Kartı başvurusunu alarak umutlarına ortak olduk” açıklaması yaptı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl de sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Pazar günü gençlerimizin umutlarına ortak olan mesai arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Resim

POLİSLER ADAYLARI SINAVA YETİŞTİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “KPSS’ye giren adaylarımız için teyakkuzdaydık” başlıklı bir paylaşım yaptı. Soylu, “Nüfus Müdürlüklerimiz 07.00-15.00 saatleri arası 2.466 adayın kimlik kartı başvurusu aldı. 6.725 ekip aracı ve 1.949 motorsikletli polis ekibimiz sınava geç kalan adayları okullarına yetiştirdiler. Tüm ekiplerimize teşekkürler” dedi. 

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum