Arama
Arama Sonuçları
İçişleri Bakanlığı, bin 608 personel alacak
İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere bin 608 sözleşmeli personel alacak.
Metehan Toy
Denizli Bozkurt Kaymakamı
Bu yıl 100 kaymakam adayı alınması planlanıyor
Geçen sene 77, bir önceki sene 200 kaymakam adayı alan İçişleri Bakanlığı, bu yıl 100 kaymakam adayı almayı planlıyor.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
"Amacımız; vatandaşlarımızın huzurlu olması"
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe ilçesini ziyaret etti. İlçedeki vatandaşların ve esnafmın taleplerini dinleyen Vali Akkoyun, "İhtiyaç ve taleplere göre planlamalar yaparak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Temel amacımız; vatandaşlarımızın yaşadığı yerde huzurlu ve mutlu olması" dedi.
"Göz bebeği gençlerimizin yanındayız"
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, YKS ve KPSS'ye hazırlanan gençlerle bir araya geldi. Kaymakam Kayabaşı, "Her biri göz bebeğimiz olan sevgili gençlerimizin her koşulda her zaman yanlarındayız" dedi.
Söyleşi programına salonlar yetmedi
Mardin Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı işbirliğinde YKS ve KPSS adaylarına yönelik ücretsiz olarak söyleşi programı düzenlendi. Adaylar programa büyük ilgi gösterdi.
“Eğitimden daha önemli önceliğimiz yok”
Siirt Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Eruh Meslek Yüksekokulunda eğitim gören ve DGS ya da KPSS’ye hazırlanan tüm öğrencilere sınava hazırlık eğitim kitapları desteğinde bulundu.
“Misafirim kaymakamım”
Hakkâri Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, “Misafirim Kaymakamım” projesi kapsamında öğrenciler Muhammet ve Abdulkahar’ın evlerine konuk oldu.
On binlerce aday, Kaymakamlık Sınavı’ndaki belirsizlikten muzdarip
İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan Kaymakam Aday Adaylığı Sınavı için bu yıl henüz bir ilan yapılmamış olması, on binlerce aday adayını endişelendiriyor. Kurum tarafından henüz bir açıklama yapılmamış olması da ayrı bir endişe konusu.
ÖSYM Başkanı’ndan Nüfus’a teşekkür
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi Sınavları nedeniyle hafta sonu mesai yapan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Nüfus Müdürlüğünü ziyaret etti.
“Bugün hayatımın en mutlu ve özel günlerinden biri”
Kars Gündüz Engelli Bakım Merkezi’nin açılışı, Son Başbakan Binali Yıldırım, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, protokol üyeleri, engelliler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Nüfus’a ilk kez ‘nüfus bölümü' mezunları alınacak
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne ilk kez meslek yüksekokullarının ‘nüfus ve vatandaşlık bölümü’ mezunlarından eleman alınacak.
İçişleri Bakanlığı 300 uzman yardımcısı alacak
İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatındaki Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 300 il planlama uzman yardımcısı kadrosuna personel alacak.
2.466 KPSS adayı sınavdan önce Nüfus'taydı
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için açık bulundurulan nüfus müdürlüklerinde 2 bin 466 adayının T.C. Kimlik Kartı başvurusunun alındığını belirterek, pazar günü gençlerin umutlarına ortak olan mesai arkadaşlarını tebrik etti.
100 yerine 200 kaymakam adayı alınacak
İçişleri Bakanlığı, bu yıl alınacak kaymakam adayı sayısını 100’den 200'e çıkardı. Bakanlık, 21 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kaymakam adaylığı sınav ilanını 24 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete’de güncelledi.
100 Kaymakam adayı alınacak
İçişleri Bakanlığınca Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı'na 100 kaymakam adayı alınacak. Kaymakam adaylığı sınav ilanı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Mehmet Emre Yıldız
Bahşılı Kaymakam V.
Lokman DÜZGÜN
Şuhut Kaymakamı