Vali Balcı: Yurt dışından yabancı dil kaynakları alacağız;

Vali Balcı: Yurt dışından yabancı dil kaynakları alacağız

Van Valisi Ozan Balcı, öğretmenler buluşması kapsamında Van’da görev yapan yabancı dil öğretmenleri ile bir araya geldi. Vali Balcı, “Kütüphanelerimizde yabancı dil kitaplarımız, sözlüklerimiz olacak. Yurt dışından yabancı dil kaynakları alacağız” dedi....

Edremit Uygulama Otelindeki toplantıya Vali Ozan Balcı ile birlikte Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, ilçe milli eğitim müdürleri ve yabancı dil öğretmenleri katıldı.

Öğretmenlerle tokalaşarak tanışan Vali Ozan Balcı, toplantıda yaptığı konuşmada yabancı dil eğitiminin önemine dikkat çekerek, bir dili öğrenmenin dünyayı farklı şekilde görmeyi sağlayacağını ifade etti.

Eğitimin bir numaralı mesele olduğunu dile getiren Vali Ozan Balcı, “Eğitime çok önem veren bir vali ve yöneticiyim. Ülkemizin geleceği siz öğretmenlerimizin sayesinde şekillenecektir. Eğitim alanında çok güzel ve önemli yatırımlar yapıyoruz. İhtiyaç olan okullarda büyük onarımlar yapıyoruz. İlimizde derslik açığını bir yıl içerisinde çözmüş olacağız. Okullarımızda kütüphanelerimizi zenginleştiriyoruz. Ülkemizin en zengin kütüphanelerine sahip okulların ilimizde olması için bütün adımları atmaya başladık” dedi.

Resim

YURT DIŞINDAN YABANCI DİL KAYNAĞI ALACAĞIZ

Vali Balcı şöyle devam etti: “Kütüphanelerimizde yabancı dil kitaplarımız, sözlüklerimiz olacak. Yurt dışından yabancı dil kaynakları alacağız. Çocuklarımıza yabancı dili konuşma, yazma, okuma kültürünü kazandırmalıyız. Çocuklarımızın yabancı dillere hâkim olmasını önemsiyorum. İhtiyacınız olan kaynakları belirlediğiniz takdirde bizler de üstümüze düşeni yapacağız.”


YABANCILAR İLE ÖĞRENCİLERİ BİR ARAYA GETİREBİLİRİZ

Van’a gelen yabancılar ile öğrencileri bir araya getirebileceklerine değinen Vali Balcı, “Bu şekilde öğrencilerimiz öğrendiklerini tekrar etmiş olacaklardır. İlin Valisi olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayım. Hepimiz, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz için elimizden geleni yapacağız. Sizlere güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum