Soğanlı Vadisi’nde çalışmalar dört nala!;

Soğanlı Vadisi’nde çalışmalar dört nala!

Kapadokya’nın doğu kapısı Kayseri Yeşilhisar’ın Ihlara Vadisi’ne benzeyen turizm merkezi Soğanlı Vadisi’nde çalışmalar ‘dört nala’ devam ediyor....

Resim

Soğanlı’daki tüm çalışmaları yakından takip eden Muhtar Ali Cepeci’nin atına binerek arabaların giremediği yerleri atla gezen Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, “Ulaşımda zorlandığımız durumlarda at kullanıyoruz. Malum arazi şartlarında otomobil ile ulaşımı her yere sağlayamıyoruz. Ayrıca doğal dokuyu bozmadan her yere ulaşma imkanı sağlıyor” diyor. Kaymakam Altıntaş, birkaç ayda yapılan bu kadar fazla çalışmayı vurgulamak adına at üstünde giderken, “Çalışmalarımız dört nala devam ediyor” vurgusu yapıyor.

Resim

BAHARDA BAMBAŞKA BİR SOĞANLI GÖRECEKSİNİZ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in girişimleriyle son aylarda adı ülke gündeminden düşmeyen Soğanlı Vadisi’nde hummalı bir çalışma yürütülüyor. “Önümüzdeki baharda bambaşka bir Soğanlı göreceksiniz. Turizmin yeni adresi Soğanlı vadisi olacak” diyen Vali Çiçek’in ateşlediği çalışmaları Kaymakam Ahmet Ali Altıntaş ve İl Kültür Ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun takip ediyor.

Resim

YAPILANLARI SAYMAKLA BİTİREMİYOR

Kaymakam Altıntaş, bu yaz başlayıp da devam eden çalışmaları saymakla bitiremiyor. Çalışmalardan bazıları şöyle: “1-Soğanlı Mahallesi yolu sıcak asfaltı 2-Meydan ve Çevre Düzenlemesi 3-Tahtalı Kilise Restorasyonu 4-Yürüyüş Yolları.

Projelendirme aşamasında olanlar 1-Karabaş Kilise Restorasyonu 2-Kubbeli Kilise Restorasyonu 3-Yılanlı Kilise Restorasyonu 4-Aydınlatma Projesi 5-Kamera sistemleri”


HRİSTİYANLIĞA AİT ÖNEMLİ MERKEZLERDEN

Doğal ve tarihi olarak mükemmel bir manzara sunan Soğanlı Vadisi, Hristiyanlığın erken dönemlerinden başlayan bir yaşama ev sahipliği yapıyor. Mahalle halkının yaşamını devam ettirdiği vadide bin yıldan eski onlarca eser, tarihe şahit olmak için muhteşem bir fırsat sunuyor.

Resim

TURİST SAYISI ŞİMDİDEN 2-3 KAT ARTTI

Haziran ayında büyük hız kazanan yatırımlar ile turizmde patlama yaşayan Soğanlı Vadisi’ne gelen turist sayısı 2-3 kat artmış durumda. Daha projeler tamamlanmamasına rağmen yapılan tanıtım çalışmaları rağbetin artması konusunda büyük bir etkiye sahip olmuş. Hem ulusal hem de uluslararası tanıtıcı faaliyetler yapılıyor. Bir sonraki sezona daha fazla misafiri ağırlamayı planlayan Yeşilhisar Kaymakamlığı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in talimatları ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile turistlere daha konforlu bir gezi imkanı sağlayabilmek için bir çok proje ile sahadaki çalışmaları takip ediyor.

Resim

YÜRÜYÜŞ YOLLARI ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK

Tarihi birikimin emanetleri olan antik kaya oyması yapıların restorasyonları ile eserlerin korunması sağlanırken yürüyüş yolları inşa edilerek bu eserlere ulaşım kolaylaştırılacak. Doğal ve tarihi yapıya uygun olarak projelendirilen bu yollar ayrıca vadide bir turizm rotası oluşturmak için de fayda sağlayacak. Meydan ve çevre düzenlemesi projeleri ile hem doğal yapının korunması amaçlanırken hem de daha düzenli bir alan oluşturularak ulaşımın aksamaması ve ileriye yönelik altyapı imkanlarının yeterli bir şekilde düzenlenmesi hedefleniyor.

Resim

SICAK HAVA BALONU UÇUŞLARI BAŞLADI

Kaymakam Ahmet Ali Altıntaş’ın yakın takip ettiği projelerin nihai hedefi, ülkede her gün önemini arttıran turizm sektörünün Soğanlı Vadisi’nde de yerleşerek bu bölgenin hak ettiği yere ulaşmasının sağlanması, ülkemizin uluslararası camiada doğal ve tarihi güzellikleri ile tanınmasının sağlanması. Bu hedefin yakalanması için kullanılan bir turizm aracı olan sıcak hava balonu turizmi de Soğanlı Vadisi’nde başladı. Hava şartları uygun olan her gün 4-5 balon şu an için uçuş yapılıyor. Yeni sezonda uçması planlanan günlük balon sayısı ise 14-18 balon.

Resim

GECE SOĞANLI IŞIL IŞIL OLACAK

Ayrıca özellikle gece manzarasının ortaya çıkarılması ve misafirlere güzel bir görsel sunulması için aydınlatma projeleri yapılıyor. Peri bacalarının içleri oyularak yapılmış tarihi kiliselerin yanında doğal oluşumlar olan falezlerin aydınlatılması ile ortaya çıkan doğal güzellikler, Soğanlı Vadisi’nin gece ziyaretine de imkan sağlayacak.

Ayrıca turistik bölgenin güvenliğinin sağlanması için de bir Jandarma Asayiş Noktası oluşturuldu. Güvenlik sistemleri için projelendirmeler ise ürüyor. Sıcak asfalt ile yenilenen vadi girişindeki yol da ulaşımı kolaylaştırıyor.

Kaymakam Altıntaş, Türkiye’nin önemli turistik noktalarından biri olma yolunda hızla ilerleyen Soğanlı Vadisi’ni görmeye herkesi davet ediyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum