“Valiye yapılan saygısızlık kabul edilemez”;

“Valiye yapılan saygısızlık kabul edilemez”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Tokat'ta bazı askerlerin 30 Ağustos töreninde Vali Numan Hatipoğlu’nun elini sıkmaması ile ilgili, "Hiçbir zaman devlet adabına, komuta zincirine uymayan şeyler. Orada valiye karşı yapılan bu saygısızlık Türk subayına yakışmaz. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından gereken soruşturma yapılmış, bu kişiler açığa alınmış ve yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir" dedi....

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Tokat'ta askerin valinin elini sıkmaması ile ilgili soruyu cevapladı.

TÜRK SUBAYINA YAKIŞMAZ

Ömer Çelik, "Gerek Tokat Valisi'nin elinin sıkılmaması, daha önce de Kayseri'de gerçekleşen olay, bunlar asla kabul edilemez. Hiçbir zaman devlet adabına, komuta zincirine uymayan şeyler. Orada valiye karşı yapılan bu saygısızlık Türk subayına yakışmaz. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından gereken soruşturma yapılmış, bu kişiler açığa alınmış ve yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Bu en çok orduya zarar veren bir teşebbüstür. Olay duyulmadan evvel de bu süreç devam ediyordu; ama biliyorsunuz soruşturma için belli bir süreç var. O yüzden soruşturma devam ediyor. 28 Şubat dönemindeki çirkin anıları hatırlatan bir yaklaşımdır. MSB, olayın olmasının hemen ardından harekete geçerek bu adımları yapmıştır. Soruşturma sonlandıktan sonra da gerekenin yapılacağını biliyoruz” dedi.

Valinin elini sıkmayan askerler görevden alındı;

VALİYE DESTEK ÇIĞ GİBİ

Öte yandan Vali Numan Hatipoğlu’nun olay sırasındaki devlet adamlığı tavrına sosyal medyadan büyük destek geldi. Bazıları şöyle:

Fatih Karagöz:

Adıyaman Gölbaşı Kaymakamlığı görevinde tanıdığım, vatana hizmet etmek için canhıraş çalışan, insanların yüreğine dokunan, babacan tavırları olan ve aynı zamanda, eğitime verdiği desteklerden dolayı değerli Valimiz Sayın Numan Hatipoğlu'nu saygıyla selamlıyorum.

Avukat Erol Duyum:

Devlete karşı yapılan saygısızlığa sayın Valimiz Numan Hatipoğlu sessiz kalmamıştır. Devlet ve devlet itibarı her şeyden ve herkesten üstündür.

Prof. Dr. Taner Turan:

Üniversiteye ilk başladığım yıldan itibaren tanıdığım Tokat Valisi Numan Hatipoğlu üstlendiği görevleri layıkıyla yerine getiren çok başarılı bir mülki idare amiri ve örnek bir insandır.

Mevlüt Özmen:

Kazaen ya da değil, sn Valimiz Numan Hatipoğlu, resepsiyondaki konuşmasında "herkes akıllı olacak, 15Temmuzdan ders alacak" diyerek hepsine çok güzel ağızlarının payını vermiş.

ALLAH SİZİN GİBİ İDARECİLERİN SAYISINI ARTIRSIN

Hüseyin Eşibayan:

İlçemizde kaymakam olarak görevde bulunduğu yaklaşık 7 yıl süresinde gerek yapmış olduğu çalışmalar gerekse halka gösterdiği güler yüzlü devlet adamı profili ile halkın takdirini kazanan Sayın Numan Hatipoğlu’nun tüm Tavşanlı halkı olarak daima yanındayız.

Enver Aydoğan:

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu. 33 yıllık dostluğumun  mirası. Ekmek-su kardeşliğini ikimiz de vatan, millet, bayrak ve mukaddes değerlere hizmet için hamdolsun sürdürüyoruz. Cumhuriyet Türkiye'si küçük bir kasabadan büyük bir emekle Türk Milleti'ne hizmet için bir Vali daha verdi.

Şenol Öztürk:

Yaklaşık 8 yıl önce mesleğe maiyetinizde başladığımda unvanınızı şerefle taşıdığınıza bizzat şahitlik edenlerden birisiyim. Allah sizin gibi idarecilerin sayısını artırsın Sayın Valim.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum