Vali Öksüz, 134 milyon borç ödedi, 111 milyon yatırım yaptı;

Vali Öksüz, 134 milyon borç ödedi, 111 milyon yatırım yaptı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 2020 ile 2022 arasında belediye tarafından yürütülen hizmetlerin bilançosunu paylaştı....

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, şehrin geleceğini ve istikbalini etkileyecek projeler ortaya koyduklarını belirterek, projelerin önemli bir kısmının da devam ettiğini söyledi. Kenti adeta inşaat alanına çeviren Türker Öksüz, “Daha güzel ve yaşanabilir bir Kars için çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Vali Öksüz’ün sosyal medya hesabından paylaştığı 2020-2022 Ekim Ayı faaliyet raporuna göre Kars'ta geçmiş dönemlerden kalan 134 milyon borç ödendi, 111 milyon liralık da yatırım yapıldı.

Kars Belediye Başkanlığı'nca kent genelinde 39 kilometre BSK asfalt yol, 210 bin metrekare kilit parke yol ve kaldırım, 40 bin metrekare bazalt kaldırım, 11 kilometre yeni içme suyu şebeke hattı, 8 kilometre yeni kanalizasyon hattı, 55 kilometre stabilize yol yapıldı.


ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Ayrıca tarihi alan ve parklarda bin 270 ışıklandırma, araç envanterine 10 sıfır olmak üzere 15 araç, 7 ayrı noktaya yeni park yapılırken, 15 bin metrekare peyzaj çalışması, 5 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Belediye 44 bin metrekare alanda çevre düzenlemesi, 26 bin dış mekan süs bitkisi, atıl durumda bulunan Aynalı Köşk Binası hizmete kazandırıldı, ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin lira yardım, 130 noktada sokak hayvanlarına beslenme alanı oluşturuldu. 55 bin metrekare alanda ise Kars'a yakışır Şehirler arası Otobüs Terminali Projesi hayata geçirildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum